Forum > Accent
[Accent LC] Komfort jazdy na dłuższej trasie
NieAmator:
Ja lantrą 17 letnią zrobiłem trase 1300km bez najmniejszego zajęknięcia. Nawet nie miałem koła zapasowego bo nie miałem gdzie wsadzić.
kml:
420km to nie za dużo bo Polska mi się skończyła, ale robię tyle w jakieś 6 do 7,5h i nawet mi przez myśl nie przeszło żeby się czymkolwiek przejmować :) Olej jest, płyn chłodzący jest, hamulce ok i jazda. Z uwagi na wiek samochodu dobrze mieć na wszelki wypadek 1l butlę oleum i wsio.
Jeżeli o mnie chodzi to uważam, że np Yaris jest dużo bardziej męczący w trasie niż accent. Tak jak koledzy napisali wcześniej: cudów nie ma, ale dramatu też nie.
Nie zgadzam się z tym, że przy 140 (zegarowych) odrywa się od ziemi - u mnie takie zjawisko nie występuje :D
Łukasz:
--- Cytat: "kml" ---Nie zgadzam się z tym, że przy 140 (zegarowych) odrywa się od ziemi - u mnie takie zjawisko nie występuje :D
--- Koniec cytatu ---
Ja kiedyś jak się mocniej rozpędziłem to spodem o Tupolewa zachaczyłem - do dziś się zastanawiają jak spadł :lol:
Wracając do tematu to komfort jest całkiem dobry ale szczególnie stabilne to auto nie jest. Da się to szczególnie przy dużym wietrze odczuć. Częściowo wynika to pewnie z tego, że jest w nim miękko zestrojone zawieszenie. W każdym razie 140km./godz. to już raczej nie jest odpowiednia prędkość dla tego auta ;)
kml:
14" 185 i ja naprawdę nie widzę żadnych dramatycznych problemów o ile zawieszenie nie jest w stanie agonalnym.
140 zegarowe to ok 130 rzeczywiste.
accencik:
kml masz rację ;) u mnie w x3 jakoś również takie zjawisko nie występuje żebym przy 140 był na wysokości samolotów ;p
wracając do tematu to mam accenta x3 '96 rok 285 tyś przejechane i w zeszłym roku zrobiłem prawie 700 km w jeden dzień i gdyby wtedy nie głośny tłumik to było by wszystko w porządku. Fakt faktem że nie jest to s-klassa jednak jak na taki mały samochodzik to jest wygodnie ;)
Nawigacja
[#] Następna strona