Autor Wątek: [Lantra J2] Jak sprawdzić czy krokowy kroczy :]  (Przeczytany 6215 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mcdrive

• Gość
[Lantra J2] Jak sprawdzić czy krokowy kroczy :]
« dnia: 19 Grudzień 2012, 21:48:30 »
Właśnie jak sprawdzić czy silniczek krokowy działa poprawnie i czy se nie kończy?, gdzięś przeczytałem że przez kończący się krokowy moge miec tak duże spalanie

i ostatnio zauwazyłem że nawet po nagrzaniu silnika, czasami coś długo utrzymują sie obroty  1000, normalne mam 700-800 , czy to tez mogą byc objawy?

Offline Złośnik

• Global Moderator
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Grudzień 2012, 22:09:45 »
Sprawny krokowy gdy go odłączysz to silnik dostaje muła a gdy podłączysz to na chwilę silnik zwiększy obroty i za chwilę wyrówna. A czy się nie kończy hmm - napewno nie da się jeździć bez niego - muł straszny zwłaszcza jak spadną obroty po zatrzymaniu.

mcdrive

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Grudzień 2012, 17:08:06 »
wyciągnołem, wyczyściłem, , sprawdziłem bateryjką, weług mnie działa poprawnie, ale czy w stanie gdy nie dostaje żadnych napieć powinien byc lekko uchylony ? 2 mm szpara jest, ale wydaje mi sie że tak powinno być bo jak by był zamkniety to bym samochodu nie odpalił

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Grudzień 2012, 17:19:39 »
A myślałem że TO czytałeś :-/ .

NieAmator

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Grudzień 2012, 14:49:47 »
Dotknij go w ręke i zobacz czy lekko wibruje przy zmianach ustawienia klapki przepustnicy