A wiec mija rok od zakupu i40 i postanowiłem podzielić sie odczuciami oraz wysile sie rownież na porównanie go z moim poprzednim samochodem (BMW e90) jak i innymi samochodami którymi miałem lub mam możliwość jazdy . Na początek , przy kupnie auta wielkie "woow" , super duże auto super wyposażone , po kolejnych pokonywanych km te wielkie woow przeszło w Hmmm , no własnie , cieżko to opisać . Auto bardzo poprawne , spelnia większość moich potrzeb , przede wszystkim wielkość bagażnika , mam wersje kombi , wyposażenie style posiada wszystko to co potrzebuje w aucie , wygląd tez jest dla mnie ważny a co jak co i40 trzeba przyznać ze jest piękny

. Jednak po zrobieniu tym samochodem 35tys km , okazuje sie ze posiada duzo wad :/ Po pierwsze pozycja za kierownica , jestem wysoki 190 cm , niestety fotel kierowcy w najniższej pozycji jest dla mnie o wiele za wysoko, podjeżdżając np do świateł musze wychylić głowę do przodu zeby widzieć światło , bo inaczej podsufitka mi zasilania widok, druga sprawa ,podłokietnik lewej ręki , Ehhh , ja nie potrafię ułożyć na nim ręki tak zeby jednocześnie trzymać kierownice , w trasie liczącej paręset km jest to odczuwalne , hałas w środku powyżej 130-140 km , dokładniej szum wiatru , nadal nie potrafię sie przyzwyczaić :/ . Zawieszenie komfortowe ale zbyt miękkie , te same zakręty pokonywane np innym samochodem , moim musze o polowe mniejsza prędkością wchodzić . Jakość materiału konsoli środkowej i skory na kierownicy , tragedia , mam przejechane 35 tys km a wyglada to jak bym zrobił 300 tys, gdzie dodam ze pozostałe elementy jak boczki i deska , całkiem ok. Spalanie Hmmm , poprzednie 2 litrowe BMW na trasie ok 5.6 l tutaj 7.5 l , no ale auto duzo cięższe , nie czepiam sie

za to czepne sie skrzyni automatycznej , czasem tak mnie denerwuje ze ostatnio sam przerzucam biegi łopatkami , szczególnie mam tu na myśli jej czas reakcji , gdy np zwalniam , duzo szybciej powinna zbijac biegi . Co do usterek po 2 latach , 2 razy wymieniałem czujniki przednie cofania , oprócz tego wszystko ok , czasem jedynie cos tam sie nie włączy , czy to kamerka , czy radio , czy to kluczyk nie chce otworzyć dzwi , no ale dzis przy tej ilości elektroniki to w każdym aucie cos sie dzieje , pod tym względem narazie jestem zadowolony. Ogólnie rzecz ujmując na pytanie czy kupił bym 2 raz i40 hmmmm, możliwe ze tak , ale napewno przyjrzał bym sie baczniej konkurencji . Pozdrawiam