Forum > i40 VF

[i40 VF] i40 - Pierwsze wrażenia.

<< < (4/28) > >>

Alonzo_:

--- Cytat: "i40" ---
--- Cytat: "Alonzo_" ---
Czy ktoś z kolegów ma wiedzę czy można wyłączyć te melodyjkę przy odpalaniu/gaszeniu?

--- Koniec cytatu ---

Można, w ustawieniach "User Settings - Stop & Edit Settings"
http://www.myhyundai.ie/HyundaiEuropePwp/implementations/IE/includes/OwnersManuals/i40.pdf

str. 143 i 145

;-)
--- Koniec cytatu ---

Dla mnie żółty kartonik za lenistwo.
Dla Ciebie duży plusik za pomoc. Dziękuję

"Welcome song - OFF " :mrgreen:

[ Dodano: 2013-01-09, 15:16 ]
Czy ktoś z kolegów robił już przegląd pierwszy olejowy? Jaki koszt tego u was?

Szrama:
mr.? kilka razy zdażyło mi się bliźniaczym autem, czyli KIA Optimą robić trasę z Elbląga do Starachowic, czyli ok 430 km i spalanie w trasie przy manualnej skrzyni biegów nigdy nie przekroczyło mi 6,5 L/100 km. Jazda z jedną osobą na pokłądzie, włączoną klimatyzacją, raczej dynamiczna, ale z głową (hamowaniem silnikiem na dojazdach do kolumn samochodów, świateł itd.), a nie non stop gaz-hamulec (raz nawet udało mi się zejść poniżej 5h, wyjazd wcześnie rano). Po chipie V-techa (156 KM, 379 Nm) spalanie o ok 0,5 litra na 100 km mniejsze.

Co do spalania w mieście się nie wypowiem, nigdy nie sprawdzałem, ze względu na rotację kierowców oraz liczbę aut służbowych, ale jak dla mnie Twoje spalanie jest za wysokie.

Suszek:
Witam,
Przejechałem i40 25 000 km.
Odnośnie spalania:
- z boxem V-tech - spalanie około 6 L. Komputer pokazuje z reguły około 5,5/100
- bez boxa - spalanie o litr większe. Komputer pokazauje 7,0/100

Co do reszty to lista upierdliwych usterek:
- odstajacy reling w srodkowej czesci dachu ( naprawione)
- AFLS - nie dziala (ASO zamówiło światła)
- łuszcząca sie kierownica ( ASO obszyło na nowo - nie wymieniana)
- trzeszczenie w prawej czesci kokpitu
- puscił szew na fotelu ( ASO ma zawiezc do tapicera)
- biegi faktycznie na zimnym silnik haczą
-

Auto jest wygodne, funkcjonalne i ładne. Jak poprawią choroby wieku dziecego bedzie idealne :-))

NieAmator:
Wyniki są bardzo indywidualne na trasie Kielce Wrocław Elantrą 2.0 Crdi Ze spalaniem zszedłem do 5,2 a to dość ciężki klocek tata na tej samej trasie co ma 30 lat prawo jazdy zszedł do 5,5 on się ślimaczył ja raczej nie wyprzedzałem płynnie ale nie hamowałem hamulcem tylko silnikiem i różnica jest i tak sądzę że i40 przy bmw e60 pali mało bo bmw z manualem i skrzynią szóstka na trasie zszedłem do 7 litrów z trudem. podkreślam skrzynia 6tka nie automat. A u Cieie miasto jeszcze jak krótkie odcinki zimno jest automat to sądze że auto o takiej masie i takim motorku jak najbardziej ma prawo tyle spalić mam teraz lantre j2 1.6  i trasa to 7,5 litra miałem coupe 2.0 trasa Kielce Gdańsk Gdańsk Kielce zrobiłem w jedną dobę i cisnąłem gdzie się dało i ile włączona klima i spalanie też ok 7,5 nie zawsze auto o mniejszym silniku będzie mniej paliło to taki dziwny polski mit bo przecież takie pojemniejsze 2.0 nie musi dostać większego buta żeby rozbujać pojazd

Alonzo_:
Pytanie.
Czy ktoś z kolegów wymieniał te ori hankooki na coś innego - cichszego?
U mnie wyraźnie słychać szum od tych opon. Na wiosnę chcę zmienić na 17-tki i na cichsze gumy bo różnica może być wg mnie spora.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej