Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Jaki napęd 4x4?
vavoom:
--- Cytat: "vanhelsing" ---Powiem jeszcze tyle, że mój samochód bez problemu wyjechał by z każdej sytuacji na filmie
--- Koniec cytatu ---
Odważne stwierdzenie. Jesteś z Rzeszowa, zapraszam zatem na test. Przekonamy się, czy wyjedzie i przy okazji dostarczymy forumowiczom nowych informacji :idea:
--- Cytat: "vanhelsing" ---Pamiętam,że ten znajomy z ASO Hyundai użył określenia, że "stały napęd w automacie wcale nie jest stały, prawdziwy stały będziesz miał w manualu
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem jak wersje z innymi silnikami, ale testowany 2.7 z automatyczną skrzynią miał napęd stały i nie ma w tym temacie żadnych wątpliwości.
Układ ten występuje pod nazwą DDU (Double Differential Unit), tu można poczytać o zasadzie działania (niestety w języku rosyjskim):
https://www.drive2.ru/l/4062246863888201037/
volcan:
--- Cytat: "vanhelsing" ---. Pamiętam,że ten znajomy z ASO Hyundai użył określenia, że "stały napęd w automacie wcale nie jest stały, prawdziwy stały będziesz miał w manualu". :
--- Koniec cytatu ---
Napęd w SF SM się kompletnie niczym nie różni w zależności od skrzyni biegów. Opowiadali Ci po prostu bzdury (biorąc pod uwagę fachowość ASO w Rzeszowie - szczególnie byłego ASO na Rejtana - nawet się nie dziwię, że takie głupoty opowiadali - to i tak mały kaliber niewiedzy :-) ).
W innych samochodach jest różnie - np. Subaru Forester z tamtych lat (nie pamiętam jaki to symbol modelu) automat nie miał np. LSD w tylnym moście - ale to zupełnie inna bajka.
Co do dzielności SM-a ze stałym napędem nie mam żadnych wątpliwości. Miałem wersję z automatem i LSD - nie było np. problemu z wjechaniem i wyjechaniem z folii przykrytej błotem pośniegowym, breją solną i ciężko powiedzieć czym jeszcze (na nogach nie dało się na tym ustać). Wszystko na oponach wielosezonowych.
vavoom:
Kolega @volcan ma rację. Przejrzałem dziś sporo materiałów, także publikacji prasowych Hyundaia z tamtych lat. Ani słowa o różnicach dla MT i AT.
A co do Subaru, to nie chodzi o lsd w tylnym moście, a o cały układ awd, który jest inny dla MT, inny dla 4AT/CVT, inny dla 5AT i jeszcze inny dla wersji sportowych. Zasada obowiązuje do dziś.
lucasy:
Pozostaje zebrać kilka aut i wybrać się na rolki :mrgreen:
ololysy:
Ja mam AT i podobno LSD. Chętnie poddam się testom na rolkach...
Nawigacja
[#] Następna strona