1. W jakim stosunku powinien być przenoszony napęd na tył przy AWD? (50/50)
2. Czy widoczna na zdjęciu pomarańczowa naklejka jest normalna czy raczej nie było takich na mostach w moim modelu?
3. Zakładam że jednak jest to most z LSD. Czy tylko tył czy przód również?
4. Czy jeżeli przód nie to znaczy że do obu mostów powinien być stosowany różny olej?
5. Jak duże zniszczenia w moście z LSD mógł zrobić Castrol EPX 90
6. Czy Sanciak na śniegu lub na błocie powinien móc się obracać czy raczej to co jest na filmie to normalne zachowanie?
7. Co jeszcze powinienem wiedzieć?
ad.1 W normalnych drogowych warunkach napęd rozdzielany jest jeśli dobrze pamiętam w proporcji 60/40
ad.2 Naklejka jest fabryczna,znaczy normalna. Ja tam mam zieloną.
ad3. Jeśli masz LSD to masz w tylnym moście.
ad.4. Tak-w centralnym dyferencjale 75W90 a w tylnym moście z LSD 75W140 LSD. Są też oleje 75W90 LSD.
ad.5 No nie wiadomo, ale coś tam się mogło podziać, choćby dlatego,że Castrol EPX 90 to jest olej mineralny a oleje do dyfrów powinny być syntetyczne. Jak po zlaniu tego EPX-a nie było glutów ani opiłków to jest szansa,że wszystko o.k.
ad.6 Nie wiem skąd pomysł,że Sanciak w błocie lub śniegu powinien się kręcić? Napęd 4x4 jest po to,żeby auto lepiej trzymało się drogi.Ja wiem,że może fajnie jest kręcić bączki, ale wygląda z tego filmu,że masz po prostu dobrą przyczepność. Czyli jest tak jak powinno być.