Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Jaki napęd 4x4?
vanhelsing:
Tak.Świetny pomysł.Przerobić 2WD na 4WD. A na dodatek manuala na automat. Można też wywalić diesla i przerobić na benzynę.Albo odwrotnie.Taki Swap malutki :-) Aaa-i jeszcze założyć potem gaz. :lol:
kosmos2011:
Skrzynie biegów 2WD i 4WD są inne.
krzywydg:
--- Cytat: "kosmos2011" ---Skrzynie biegów 2WD i 4WD są inne.
--- Koniec cytatu ---
Dzieki za konkretną odpowiedz. Wszystko w temacie :)
--- Cytuj ---Tak.Świetny pomysł.Przerobić 2WD na 4WD. A na dodatek manuala na automat. Można też wywalić diesla i przerobić na benzynę.Albo odwrotnie.Taki Swap malutki :-) Aaa-i jeszcze założyć potem gaz. :lol:
--- Koniec cytatu ---
Nie widze, żadnego problemu w swapach... sam mam zmieniony silnik u siebie w inny aucie z 3.0 na v8 4.3, Nie wiem jeszcze zbyt duzo o marce Hyundai dlatego chcialem sie zapytać bardzie doświadczonych forumowiczów, ale widzę, że za wiele nie da sie zrobić ;)
derek:
Czy ktoś już próbował/kombinował poliftowego SF z dołączanym napędem, przerobić na napęd przed liftowy, stały :?:
Nie obeznany w mechanice, patrząc na zdjęcia spodu SF tych przed i po lifcie, jakichś dużych komplikacji, różnic, nie widzę :roll: Czy pozbycie się tego srebrnego ustrojstwa( elektromagnesu)przyczepionego do tylnego mostu, zamiana wału na dłuższy... czy to już stały napęd :shock:
ps. tylko nie po oczach :mrgreen:
wydminianin:
Pozbycie się "srebrnego ustrojstwa" jak to ładnie ująłeś chyba nie pomoże. Musiałbyś zmienić cały tylny most, zmienić wał na dłuższy i kto wie, co z oprogramowaniem komputera. Ja mam to szczęście, że mój santek ma budę po lifcie i stały napęd( sprzed liftu).
Nawigacja
[#] Następna strona