Autor Wątek: Ostro drży przy hamowaniu!  (Przeczytany 4536 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kamil128tetryk

• Gość
Ostro drży przy hamowaniu!
« dnia: 18 Czerwiec 2008, 20:36:41 »
I znów mam problem uporalem sie z tarczami i wymienilem te powibijane tulejki na wachaczach oraz laczniki stabilizatorow. Ale nadal mi cos stuka na poprzecznych nierownosciach i drzy podczas gdy chamuje przy predkosciach powyzej 60 km/h kto wie co sie moglo rozwalic. A i jeszcze dodam amortyzatory tez mam nowe.

spychoo

• Gość
[Accent X3] Ostro drży przy hamowaniu!
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Czerwiec 2008, 21:34:43 »
Może wyrobione końcówki drążka kierowniczego?

dyzio007

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Czerwiec 2008, 21:37:36 »
ja wiem ze zabrzmi dosc glupio ale zobacz dokrecenia kol. spotkalem sie kilka razy z atkim banalnym ale powaznym problemem

sundance_kid

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Czerwiec 2008, 10:44:24 »
kamil128tetryk jak znajdziesz przyczynę to możesz napisać co ty było?

Grzesik1

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Czerwiec 2008, 11:37:58 »
Sprawdzić tarcze hamulcowe, łożyska w przednich kołach... na początek

kamil128tetryk

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Czerwiec 2008, 14:23:59 »
Tak jak już pisalem wymienialem tarcze klocki oraz lozyska tulejki na wachaczach oraz laczniki stabilizatorow no i amorki ja podejrzewam ze to moglo sie wybic gorne mocowanie amortyzatora tam jest lozysko w srodku oraz jakies gumy wiec to moglo dac ciala ale nie jestem pewien drazki kierwonicze by tak nie walily poniewaz to wszystko trzyma jeszcze caly wachacz wiec to raczej odpada

BartBartez

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Czerwiec 2008, 15:24:39 »
Cytat: "kamil128tetryk"
drazki kierwonicze by tak nie walily poniewaz to wszystko trzyma jeszcze caly wachacz wiec to raczej odpada

I tu jesteś w błędzie

Grzesik1

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Czerwiec 2008, 18:57:53 »
skoro wymieniłeś wszystko z przodu to nic tam nie powinno stukać, u mnie swego czasu łożysko amotryzatora sie zwyczajnie rozkleiło (odkleiła się gumowa część łożyska, od eleementu metalowego) Można to zobaczyć gołym okiem, lub podnosząc auto do góry, wtedy koło z amorkiem zostaje na ziemi ;o

Z kolei w moim hultaju waliło ale z tyłu, okazało sie, że tylne śruby trzymające belkę były wyrobione i słabo dokręcone.

kamil128tetryk

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 24 Czerwiec 2008, 21:15:48 »
juz chyba wiem co to jest drazek kierowniczy to chyba to wprowadza do calego ukladu drgania i stuki ale zobaczymy jak bedzie po wymianie :)

Accent

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Czerwiec 2008, 11:11:12 »
A opony dobre lub felgi proste?

kamil128tetryk

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 15 Lipiec 2008, 16:42:58 »
to jednak nie drazek to jakies tulejki plastikowe na maglownicy sa wybite ma ktos moze schemat maglownicy ????????