Autor Wątek: wypada mi półoś ze skrzyni accent 1.3 GLS  (Przeczytany 3506 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bartek6667

• Gość
wypada mi półoś ze skrzyni accent 1.3 GLS
« dnia: 04 Luty 2009, 22:21:16 »
witam mam problem z lewą półosią mianowicie przy skręcie w prawo wyskakuje ze skrzyni oddawałem go do mechanika 3 raz i dalej wypada

tomekl

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Luty 2009, 22:28:29 »
coś było robione przy aucie czy tak sobie zaczęła wypadać? na pewno lewa przy skręcie w prawo? trochę to dziwne

bartek6667

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Luty 2009, 19:56:39 »
Najpierw wymieniłem zemering a po 2 tygodniach wypadla mi półoś samochud był stuknięty z lewej strony 6 lat temu ale nic sie niedziało dopuki nie oddałem do do mechanika.

BLOONDYN

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Luty 2009, 20:14:30 »
Moze się mylę... ale albo nie założyli zabezpieczenia na końcu półosi ;-) albo założyli inne zbyt słabe lub zbyt cienkie - przez oryginalne by nie wyszła :->

bartek6667

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Luty 2009, 22:15:40 »
Napewno nigdy więcej się do nich nie udam.

BartBartez

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Luty 2009, 09:18:24 »
Od kiedy masz auto?
Od kiedy występuje problem?
Jakieś dzwony?

bartek6667

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 07 Luty 2009, 10:14:29 »
Od 7 lat mam go miał dzwona z lewej strony 5 lat temu i niebylo zadnych problemów 3 miesiące temu puscił mi zymering wymienili ga pojeździłem troche tok koło 2 miesiące i wypadła półoś znowu pojeżdziłem 2 tygodnie i znowu wypadła znowu go oddalem na reklamacje, następnego dnia odebrałem go i odrazu wypadla znowu do warsztatu zrobili nie wypada ale znowu cieknie olej.Może ktoś na dobry warsztat w okolicach Warszawa(Bródno).

kml

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 07 Luty 2009, 11:47:32 »
Cytat: "bartek6667"
dobry warsztat w okolicach Warszawa(Bródno)

zajrzyj do działu gdzie polecamy warsztaty.

bartek6667

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 07 Luty 2009, 19:17:13 »
nie moge znalezc... można jakiś link poprosić??

BartBartez

• Gość

kczech

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 07 Luty 2009, 20:13:53 »
czesto hjest tak ze jesli z danej strony auto byo palniete to sa problemy z podluznica - wahaczem i trzeba to pozniej nacignac. Jednak nie zawsze da sie idealnie naciagnac i wtedy wystaczy ze silnik bedzie troche przesuniety w jedna a wahacz w druga strone i brakuje 1 cm .... wlasnie tyle zeby polos nie wypadala. Jesli przesuniecie silnika nie powoduje kolizji w racy urzadzen (paski klinowe itp) to wtedy wklada sie gruba podkladke miedzy przegub zew. a piaste to powoduje ze polos wchodzi glebiej w skrzynie. Pisze o tym dlatego ze znam takie rzeczy z zycia, handluje czesciami samochodowymi i mam staly kontakt z mechanikami ktorym dostarczam czesci. Sam tez tak zrobilem w swoim poprzednim aucie i klient ktory kupill u mnie auto , wymienial za jakis czas przegub zew i od tej pory jak kolo wpadlo w duza dziure to wlasnie polosc wypadala. Mechanicy u ktorych robil zarzekali sie ze wszystko ok ... Problemem byla podkladka ktorej do nowego przegubu mechanik znie zalozyl bo takie elementy nie wystepuja "normalnie|

bartek6667

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 07 Luty 2009, 21:55:43 »
Dziek za pomoc koledzy