Forum > Accent
[Accent LC] Podnoszenie mocy w Accencie LC 1.3, przeróbki si
kml:
Na YT było trochę accentów turbo, ale to głównie 1,5 Szczerze wątpię aby z 1,3 można było coś wycisnąć ekstra bo kompletnie bezsensownej ilości pieniędzy :/
O spopielonym sprzęgle i zmielonej skrzyni nie wspomnę ;/
[ Komentarz dodany przez: Zbyszek: 2012-11-03, 00:01 ]
Wątki zostały wydzielone z innego tematu.
Łukasz:
--- Cytat: "kml" ---Na YT było trochę accentów turbo, ale to głównie 1,5 Szczerze wątpię aby z 1,3 można było coś wycisnąć ekstra bo kompletnie bezsensownej ilości pieniędzy :/
--- Koniec cytatu ---
Jak już nawet są nagrania to z reguły nie podają szczegułów. No i tak konkretnie to chyba nikt do tego nie podszedł. A szkoda bo ciekaw jestem ile można z tego wykrzesać i jakim kosztem :roll:
kml:
Kiedyś, kiedyś, kiedyś na poprzednim forum zrobienie 1,5 (chyba) Turbo kosztowało, na dzień dobry, 7 tys PLN...
Nie wiem co ze skrzynią, która najwyższych lotów nie jest, a potem sprzęgło, przeguby etc. Gdzieś tam na YT ktoś pisał, że blok 1,5 PODOBNO wytrzymuje 300 KM, ale ile w tym prawdy to nie mam pojęcia.
Gdyby kiedyś ktoś chciał dłubać accenta to i tak powinno się zacząć od kupna 1.6 16V z USA/Kanady i dopiero później coś tam działać a i tak stawiam na to, że efekt będzie lekko z bani bo samochód zerwie przyczepność na 4 biegu (jako widziałem na YT)
Niestety nic mi nie wiadomo na temat przełożenie całego silnika ze skrzynią, ale to i tak jest czysto akademickie bo koszt byłby po prostu apokaliptyczny.
Łukasz:
--- Cytat: "kml" ---blok 1,5 PODOBNO wytrzymuje 300 KM, ale ile w tym prawdy to nie mam pojęcia.
--- Koniec cytatu ---
Nie trzeba od razu 300, jakby z 86 do 120 się moc podniosło to już byłaby pewnie ogromna różnica w takiej lekkiej budzie ;-)
--- Cytat: "kml" ---Gdyby kiedyś ktoś chciał dłubać accenta to i tak powinno się zacząć od kupna 1.6 16V z USA/Kanady i dopiero później coś tam działać
--- Koniec cytatu ---
Opcja z tuningiem 1.3 byłaby ciekawsza chociażby z tego powodu, że bardziej "egzotyczna" - chyba nikt się jeszcze za to nie brał na poważnie 8-)
kml:
Tuning 1,3 jest bez sensu :(
1. Sprzęgło się wysra momentalnie.
2. Skrzynia się wysra momentalnie.
3. Koszt byłby absurdalny.
4. Komplikacje są gigantyczne.
5. Trwałoby to CH G W ile czasu...
Nawigacja
[#] Następna strona