Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Dźwigienki zaworów - objawy
Mistrz:
--- Cytat: "vanhelsing" ---No ale niektórzy producenci(francuzy,hehe) zalecają wymianę oleju co 30 tys km,a potem panewki w 1.5 dci się obracają.
--- Koniec cytatu ---
Mam Forda Oriona z wolnossącym dieslem 1.6 i wymiana oleju jest co 10 000 km i z tego co wiem to te silniki wytrzymują spokojnie milion km, z tym że po 10 000 km olej wcale nie wygląda na zużyty i az szkoda go wymieniać. Jednak ma on juz 29 lat, a dzisiaj wszystko robione jest aby wytrzymało tyle, żeby po paru latach nie opłacało się naprawiać. Pewnie slyszałes o gościu co zrobił Pandą 400 000 km i się licznik skończył to gość z ASO w telewizji się wypowiedzial że Panda ma przewidziane max 20 000 km rocznie, a jak wiadomo dzisiejsze samochody są robione na max 15 lat. Kiedyś samochód albo brała rdza a silnik zdrowy, albo odwrotnie i sie to naprawiało, a dzisiaj wszystko masz tak skalkulowane aby siadło naraz abyś nie naprawial i kupił nowy.
A i co do oleju to w tym Fordzie od nowości lany jest Mobil 15W40 i innego jak do tej pory nie widział.
Arni71:
--- Cytat: "vanhelsing" ---Ciekawa sprawa.Interesuje mnie skąd bierze się takie uszkodzenie?Wada konstrukcyjna?Niewydolne smarowanie?
--- Koniec cytatu ---
Mechanikowi jak kupował dźwigienki i hydrauliki w hurtowni powiedzieli że to jest najbardziej chodliwy towar jeśli chodzi o silnik D4AE - 2.0 CRDi.
Zakładam więc że to może być problem konstrukcyjny, być może że fabryczne części były z jakiejś wadliwej partii i wysypywały się kolejno.
Jak pisałem wcześniej, pewnie gdybym wymienił wszystko za pierwszym razem to teraz byłbym bogatszy.
Nawigacja