Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Dźwigienki zaworów - objawy
Arni71:
Generalnie objawy miałem od początku tzn: od kupna Santka 13 miesięcy temu - co jakiś czas po uruchomieniu zimnego silnika miałem stuki od strony zaworów - z racji tego że nie miałem wcześniej diesla - myślałem że to normalne - diesle znane są z tego że "stukają"- nie działo się to regularnie więc nie przejmowałem się tym - do zeszłego poniedziałku - silnik stracił moc, dostał czkawki, ledwo do mechanika moja żonka dojechała (pech że na nią trafiło).
Spaliny cofały się do kolektora ssącego - to podstawowy objaw stwierdzony po pierwszych oględzinach mechanika.
Podejrzenia - począwszy od rozsypanej turbiny, przez wałek rozrządu - nawet wypalone zawory.
Zakończyło się na szczęście na rozsypanych łożyskach 2 dźwigienek i uszkodzonych 2 hydraulikach.
Po wymianie - nie ten silnik :)
Waldemar:
Arni u mnie jest coś podobnego i kopie się z tym już z 3 lata i nie mogę wyczaić co to jest hydraulikę wymieniałem 4 szt i to pomogło na chwilę zauważyłem coś takiego jeżdżę na oleju mobil turbo diesel 0W-40 i w lecie jak jest ciepło to stuki są a jak przyjdzie ochłodzenie czyli pużna jesień zima to to coś ustaje cichutko silnik chodzi i już sam nie wiem czy czasem olej nie jest za rzatki teraz zaleje go 10W i zobaczę co będzie! :shock:
Arni71:
Nie wiem co było pierwsze czy padały hydrauliki czy łożyska dźwigienek, w każdym razie w efekcie rozsypało się łożysko 1 dźwigienki a w drugiej już wyglądało podejrzanie - padnięte hydrauliki były bezpośrednio pod uszkodzonymi dźwigienkami.
ostatni rok jeździłem na Castrol Edge Turbo Diesel - nie wiem na czym jeździł poprzedni użytkownik ale na pewno olej już był mocno przechodzony jak mi go zlewali.
Nie mogę potwierdzić że pierwotne objawy ustały ale na razie jest cicho, więc pojeździmy zobaczymy.
Stuki które miałem jeśli się pojawiły miały związek tylko z temperaturą silnika nie temperaturą zewnętrzną i tylko po uruchomieniu do momentu rozgrzania silnika i niestety nie pojawiały się regularnie.
felkner:
Arni71:
Castrol Edge Tubo Diesel to jest pełny syntetyk 5W40 więc nie wiem o co Ci chodzi - jest to olej do diesli z turbiną jak sama nazwa mówi -- nie jestem specem od olei ale tych którzy mi to wlali do silnika za takich mogę uznać - wiedzieli co robią - a to że stukało to był efekt defektu dźwigienek/hydraulików a nie gęstości oleju - nawiasem mówiąc to właśnie po wymianie oleju na Castrola stukanie zmniejszyło swoją częstotliwość dlatego uśpiło to moją czujność i przestałem się tym przejmować.
Nawigacja
[#] Następna strona