Witam po raz pierwszy na tym forum. Kilka dni temu stałem się posiadaczem Tucsona 2.0 140 km z 2007 roku. Jako, że nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi proszę o pomoc.
Aczkolwiek mam taki problem:
Po przejechaniu pierwszych 150 km (z tego 80 km to ekspresówka) więc chciałem od razu przegonić, aby ewentualnie dopalić DPF, następnie po wjechaniu do miasta, ale już po spokojniejszej jeździe po chwili zapaliła się kontrolka Check, następnie po przejechaniu kilku kilometrów Tucson podczas przyspieszania nie miał mocy ( nawet nie załączała się turbina), więc zgasiłem silnik i ponownie odpaliłem....moc wróciła, ale kontrolka nadal się świeciła.
Następnego dnia po odpaleniu wszystko było już OK przez parę kilometrów, po czym znowu spadła moc, ale Check się nie zaświecił, więc znowu zgasiłem i było OK. Więc postanowiłem znowu go przegonić i problem się nie powtarzał. Myślałem, że bd miał spoko ale następnego dnia po przejechaniu 50 km jednocześnie spadła moc i zaświeciła się kontrolka, a potem kilkakrotnie spadała moc, ze stale świecącą się kontrolką, ale tym razem nie odpalałem ponownie tylko jechałem z tą małą mocą przez 1-2 km i wracało do normy. Miałem jeszcze 2 razy okazję przegonić na wyższych obrotach ale nic to nie dało. :-(
Może ktoś się spotkał z podobnym problemem i może pomóc. Wszystkie sugestie mile widziane ;-)
Pozdrawiam