Podziękował
na wiosnę bedę zmieniał autko jak opyle mojego vana. Póki co zbieram info. Jedno jest pewne musi byc V6 w automacie z napędem na dwa buty.
Tutaj Santa Fe sie świetnie wpisuje bo jest też przestronna, a ja dobrze się czuje w takich autach.
Osobiście zdecydowanie wolałem wersję 3,5 bo ma większy moment obrotowy oraz skrzynię 5 biegową nowego typu.
Podobno napęd produkowany przez Borg Warner.
Spalanie 2,7 i 3,5 jest praktycznie takie same z tego co piszą użytkownicy - to pewnie kwestia skrzyni biegów bo jednak 3,5 powinien brać więcej - mojej żonie [bo to ona głównie nim jeździ do pracy] w eksploatacji miasto/trasa 50/50 wychodzi 15-16 L LPG/100 km, mi spala mniej bo używam tempomatu i mam większe doświadczenie w prowadzeniu samochodów.
Od 2,7 też odpychało mnie sporo ogłoszeń sprzedaży aut z uszkodzonymi panewkami - z 3,5 się nie spotkałem.
W nowszej wersji 2 też jest podobna skrzynia, silnik 3,3 ma praktycznie taki sam moment 300 Nm tylko dociąga go do wyższych obrotów i stąd 246 kM.
Generalnie w Santa Fe podoba mi się, że jeździ się nim bardzo wygodnie i w ogóle nie odczuwa, że to dość spore auto.