Autor Wątek: Zakup Santa Fe  (Przeczytany 630029 razy)

jasmine

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #390 dnia: 11 Marzec 2014, 13:02:32 »
Ehh, cierpliwość nie jest moją mocną stroną - mam na myśli szukanie auta, a nie czytanie wątku :) Wątek owszem czytałam, ale tyle jest niuansów, na co zwracać uwagę, a ja jestem kompletnym laikiem. Choć rozsądek podpowiada, że faktycznie nie ma co liczyć na cud za 13 tys.

jaclwapl

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #391 dnia: 11 Marzec 2014, 13:14:55 »
na 2.7 V6 się trochę znam bo sam mam oraz "polowałem" na swojego więc jak coś to chętnie pomogę... dobra rada - szukaj bez LPG i załóż sama. Zawsze to lepiej mieć warsztat LPG pod ręka bo jak przyjedziesz z innym gazem to będzie: "ale partacze - trzeba zmienić całą instalację" itp. czyli de facto zapłacisz 2x:) druga sprawa to patrz te z oryginalnie przyciemnianymi szybami - były lepiej wyposażone a cenowo stoją podobnie.

jasmine

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #392 dnia: 11 Marzec 2014, 13:23:45 »
Dziękuję bardzo, to jak będę miała coś namierzonego, to będę wiedziała do kogo zwrócic się po pomoc :) Niestety benzyn bez gazu też jak na lekarstwo, same diesle!

jaclwapl

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #393 dnia: 11 Marzec 2014, 13:28:13 »
Bo nikt nie sprzedaje dobrych samochodów:)

pawlacky

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #394 dnia: 11 Marzec 2014, 18:59:42 »
Dzięki za zaangażowanie w temat.
Napisałem do sprzedającego w sprawie kluczyków.
Czy brak zapalniczki o czymś świadczy (jakieś kombinacje) czy tylko o braku możliwości odpalenia fajki?:)
Na stronie autobaza.pl widać po numerze VIN że od 20.09.2013 do 21.02.2014 4 razy sprawdzano raport... czyli chyba od pół roku jest na sprzedaż.
Czy warto kupić za ok 30zł pełny raport?

W ogłoszeniu jest info, że 125KM a raport pokazuje słabszą wersję 113KM.
Dużo tych ale...

felkner

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #395 dnia: 11 Marzec 2014, 20:12:41 »

pawlacky

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #396 dnia: 11 Marzec 2014, 20:48:58 »
Z pytaniem czy warto chodziło mi o ilość danych jakie są w takich raportach. Nigdy nie widziałem takowego i nie wiem czy zawarte w nim dane odpowiedzą jednoznacznie na pytanie "czy stan techniczy jest ok".
Może brak zapalniczki, bo niepotrzebna. Ja w swoim też wywaliłem bo zbyteczna.
Rzeczywiście w egzemplarzach, które widziałem małe trójkątne głośniczki przy lusterkach. Chyba ktoś coś tam majstrował :-/

Jest odpowiedzi od sprzedającego.
2 komplety kluczyków z osobnym oryginalnym pilotem.
Napęd jest na przód a tył go wspomaga ale jest po lewej stronie przycisk włączający tył. Co to znaczy, że tył wspomaga?

Dzięki za pomoc. Auto z miejscowości Kórnik do kosza:)
Już zacząłem szukać nowej oferty.

felkner

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #397 dnia: 11 Marzec 2014, 20:54:17 »

jasmine

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #398 dnia: 11 Marzec 2014, 20:55:09 »
Przebrnęłam przez cały wątek. Ten egzemplarz chyba linkowany do tej pory nie był...zaczynam się łamać i szukać również wśród diesli. Po lekturze wątku jestem w stanie stwierdzić, że ma wszystkie znaczki :) Czy cos jeszcze da się stwierdzić na podstawie zdjęć??
http://allegro.pl/hyundai-santa-fe-zarejestrowany-serwisowany-aso-i4050020236.html

Offline kosmos2011

• Giełda
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #399 dnia: 11 Marzec 2014, 20:58:39 »
Do egzemplarza z vin KMHSC81VP5U890729

http://koreacat.ru/hyundai/vin?vin=KMHSC81VP5U890729

Ten z ostatniego linka dodanego przez jasmine   właściciel ma trzy samochody marki Hyundai, a na forum nie zagościł.

jasmine

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #400 dnia: 11 Marzec 2014, 21:07:06 »
To go definitywnie dyskwalifikuje :)

jaclwapl

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #401 dnia: 12 Marzec 2014, 08:59:00 »
jasmine,  szukaj benzyny - nie będziesz żałowała:)
co do ogłoszenia:
"serwis wykonywał zaprzyjaźniony serwis ASO" - czytaj: mam znajomego z pieczątką:) Z tyłu chyba jakiś nowy Santek stoi:)
spytaj się ile ma kluczyków:)
Szukaj benzyny - mniej problemów w przyszłości.

Offline javelin

• Giełda
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #402 dnia: 12 Marzec 2014, 12:45:44 »
Stoi sobie w Ingolstadt taki oto egzemplarz na którego miałbym ochotę: http://www.mobile.de/pl/marka/hyundai/model/santa+fe/vhc:car,pgn:1,pgs:10,srt:date,sro:desc,mke:hyundai,mdl:santa+fe,frx:2004-12,prx:4001,ger:automatic_gear/pg:vipcar/190915005.html

Jakieś uwagi?

Napisałem maila z prośbą o więcej zdjęć i vin

jaclwapl

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #403 dnia: 12 Marzec 2014, 12:59:29 »
mam identycznego - tylko młodszego a co za tym idzie przed liftem (deskę mam taką samą):) trochę mało opisu ale jak jest sprawny technicznie i ma 3 kluczyki to bym się długo nie zastanawiał:) - szkoda tylko, że z gazem.

Zobaczcie teraz ile kosztuje taki Santek "godny" jakiejkolwiek uwagi... min 3500 Euro z przebiegiem 220 tyś km (uważam za jak najbardziej realny) = ok 14 tyś zł + transport + opłaty + inne duperele to wychodzi min. 17-18 tyś PLN... a gdzie zysk komisu? Ciekawe jak to jest, że super "bezwypadek" kosztuje w naszych złodziejskich komisach 13-15 tyś? Komis nie sprowadzi i nie wystawi dobrego samochodu za takie duże pieniądze z takim oryginalnym przebiegiem bo nigdy by nie sprzedał... przecież samochodów >150 tyś km praktycznie nie ma w ogłoszeniach :)
Może to uzmysłowi trochę przyszłym kupującym, że niska cena to nie okazja:)

Offline javelin

• Giełda
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #404 dnia: 12 Marzec 2014, 13:37:05 »
Dlaczego fakt istnienia instalacji gazowej jest minusem?

Moje rozumowanie jest następujące:

- Ceny samochodów z LPG i bez są bardzo podobne
- W związku z powyższym chcąc założyć gaz w Polsce musiałbym dołożyć ponad 3 tyś
- Jeżeli instalacja jest sprawna to jestem na plusie jeżeli nie to i tak czeka mnie wydatek.