Autor Wątek: Zakup Santa Fe  (Przeczytany 629914 razy)

Halakm1

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #375 dnia: 28 Luty 2014, 23:46:50 »
Witam wszystkich. Tak jak pisałem - byłem na oględzinach  ( niestety rozczarowanie )
1 - samochód po kolizji ( przedni lewy błotnik odstaje od drzwi + rdza między błotnikiem a drzwiami kierowcy )
2 - opis samochodu wzięty z buta : brak podgrzewanych siedzeń , licznik 200000 , poduszki powietrzne - jest 8 jeśli się 4 wozi w bagażniku :()
3 - elementy wnętrza bardzo mocno wyeksplatowane , powycierane , brudne , poprzepalane i nasmarowane plakiem
4 - samochód ma chyba cieczkę  :-/  ponieważ dolna osłona silnika jest zmasakrowana i cała w oleju ( sprzedający odpowiedział że to woda bo mył auto he he )
5 - akumulator do wymiany ( nie kreci bez pomiocy )
6 - książka serwisowa na szybko stęplowana , wpisy i pieczątki nie czytelne ( rozmazane )
7- ogólnie stan samochodu po oględzinach wyceniam na 13-14 tyś . Jeżdzić nie jeżdziłem ponieważ sobie odpuściłem
8 - mam nadzieję że sprzedający handlaż nie wciśnie tego santka komuś co się wogóle nie zna ponieważ przewiduję same kłopoty.
Reasumując : autko lekko poobijane , pokolizyjne , cieknące od spodu i bardzo mocno zmęczone. Tak jak kolega wyżej pisze , z Francji zanedbane ( popsikane plakiem wszystko co możliwe )
POzdrawiam wszystkich i szukam dalej

pgaz

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #376 dnia: 03 Marzec 2014, 01:22:32 »
Witam,

Zamierzam kupić takie auto:

http://otomoto.pl/hyundai-santa-fe-7-osob-skora-automat-webasto-C32350316.html

Po stronie od pasażera w przedniej lampie brak zakrętki od żarówki, lakier jest o około 50 100 grubszy od drugiej strony ale sprawdzane kiepskim czujnikiem i do tego lakier już troszkę ma ryski więc raczej robione chwilę temu. W tej samej stronie nie działa tylna szyba zupełnie brak nawet podświetlenia guzika (kostka ?). Końcówka wydechu ma małe zagięcie nie przeszkadza ale jest widoczne. to wszystko ta sama strona

Czy taka różnica 50 100 jest akceptowalna ? Bo myślę że pierwszy lepszy tak nie pomaluje ?

Czy trudno w tym modelu przekręcić licznik ?

Czy u was też koroduje łapa silnika od pasażera, zaciski na wężach? widać na zdjęciu

Czy to typowa osłona silnika lub brak góry ?

Co o nim sądzicie ?

Offline cobraswiecie

• Giełda
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #377 dnia: 03 Marzec 2014, 17:51:12 »
Aukacja wygasła. :-P

pgaz

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #378 dnia: 03 Marzec 2014, 20:19:21 »

MagiX

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #379 dnia: 04 Marzec 2014, 00:01:41 »
Opis pojazdu

auto zarejestrowane .wymienione filtry, oleje , rozrząd . Godne uwagi . Polecam

Jak nie zobaczysz na to rachunków, to w to nie wierz. Nawet jak zobaczysz rachunki, to i tak zachowaj czujność, sprzedający niestety powie ci wszystko aby tylko wcisnąć ci auto. Trzymaj emocje na wodzy, kupuj z trzeźwą głową. Jest coś takiego jak pierwsze wrażenie, jeśli będzie negatywne to sobie odpuść. Takich "okazji" będzie jeszcze wiele.

Bateem

• Gość
Zakup Santa Fe II- pytanie do znawców modelu
« Odpowiedź #380 dnia: 04 Marzec 2014, 11:19:59 »
Witam,
Przymierzam się bardzo poważnie do zakupu Santa Fe II z 2006r. 2.2diesel. egzemplarz z ogłoszenia:

http://tablica.pl/oferta/hyundai-santa-fe-bezwypadkowy-2007-zamiana-CID5-ID4Y06H.html#7da77166d1

Nie mam doświadczenia z koreańskimi autami dlatego proszę was o pomoc jako ekspertów i znawców marki i modelu.
Na podstawie opisu, co sądzicie o tym egzemplarzu? Na co zwrócić szczególną uwagę podczas oglądania santa fe II? Co sądzicie o tym silniku (użytkowany będzie głównie w mieście)? Czy te auta są awaryjne...co najbardziej? Jak z dostępnością części i wiedzą naszych mechaników o wspomnianym modelu?
Będę wam wdzięczny za każdą wskazówkę, uwagę i opinię.

Ps.: Kupiłem raport VIN na autodna.pl ale mało było konkretnych informacji o historii auta.

Offline kosmos2011

• Giełda
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #381 dnia: 04 Marzec 2014, 19:23:52 »

pawlacky

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #382 dnia: 10 Marzec 2014, 21:52:07 »
Witam,
Zamierzam kupić Santka z 2005-2006 i przeglądam oferty. Czy ktoś z forumowiczów mógłby wyrazić opinię o modelu z ogłoszenia:

http://otomoto.pl/hyundai-santa-fe-auto-po-lifcie-C30564275.html

Z góry dzięki za rady :-)

Offline kosmos2011

• Giełda

pawlacky

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #384 dnia: 10 Marzec 2014, 23:05:25 »
Dzięki za szybka odp. Mam nadzieję, że dostanę VIN od sprzedającego.
Czy na podstawie załączonych zdjęć doświadczona osoba może wydać jakieś wstępne opinie :?:

MagiX

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #385 dnia: 11 Marzec 2014, 09:55:08 »
Cytat: "pawlacky"
Witam,
Zamierzam kupić Santka z 2005-2006 i przeglądam oferty. Czy ktoś z forumowiczów mógłby wyrazić opinię o modelu z ogłoszenia:

http://otomoto.pl/hyundai-santa-fe-auto-po-lifcie-C30564275.html

Z góry dzięki za rady :-)

Uwaga ! Przebieg auta oryginalny.

No chyba cud jakiś musiałby być. Nie wierz w to. Obejrzyj wnętrze .....

felkner

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #386 dnia: 11 Marzec 2014, 11:06:54 »

jasmine

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #387 dnia: 11 Marzec 2014, 11:55:55 »
Witam serdecznie i proszę o pomoc - byłabym wdzięczna za jakieś uwagi na temat zalinkowanego ogłoszenia. Przymierzam się do zakupu santka  w benzynie (+gaz) i koniecznie w automacie.  Cena atrakcyjna, ale pewnie coś się za tym kryje :/

http://otomoto.pl/hyundai-santa-fe-2-7-v6-z-gazem-4x4-klimatr-alu-C31561660.html

z góry dziękuję!

jaclwapl

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #388 dnia: 11 Marzec 2014, 12:37:30 »
Na stronie 23 javelin pyta o tego samego:) masz moją ocenę w poście na tej samej stronie :)

Za 2.7 V6 rok 2002-2004 cena nie będzie niższa niż te 16-18 tyś (minimum) za sprowadzony samochód (nie liczymy tutaj złomów sklejanych na taśmę), bo się to po prostu nie opłaca. Co innego lokalny rynek ale kupić Santka 2.7 z polskiego salonu to rzecz wręcz niebywała.
Szukaj.... szukaj... aż znajdziesz..... najlepiej przeczytaj ten temat od początku to już trochę będziesz wiedziała na co zwracać uwagę.

felkner

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #389 dnia: 11 Marzec 2014, 12:53:29 »