Forum > Zakup Hyundaia
Zakup Santa Fe
HIP:
czy to któryś z tych co tu pokazywałeś ? a v6 fajny silnik tylko rozrząd na 2 paski a tak to nie wiele wiem o tych silnikach w santkach. Poczytaj na forum.
lukcyb:
tak, kupiłem tego drugiego :-)
JKowalski:
No to gratulacje. Niech sie sprawuje dobrze.
HIP:
Właśnie miałem Ci pisać żebyś tego 1 nie brał bo wygląda na trochę zapracowanego ale już zdążyłeś kupić :) A czy dobrze trafiłeś to się przekonasz w najbliższym czasie, ja się dowiedziałem w ciągu 3 tygodni że dwumase mam uwaloną, ale bądźmy dobrej myśli dbaj a będzie służył długo.
lukcyb:
byłem na stacji diagnostycznej i amorki przód po 85% a tył po 65%, z lewej strony do wymiany tuleja na wachaczu ( drobiazg), tarcze jak nowe. Lekki liz na kolumnie kierownicy tam gzie są te dwa krzyżaki (nowych nie mogę znaleźć, używka około 100zł), ale jeszcze wykręcę to bo może da się coś z tym zrobić.
PS. miał ktoś taki luz? jak są małe nierówności to słychać.
I jeszcze jeden problem zauważyłem dzisiaj, a mianowicie jak wejdzie 3 bieg i jest tak koło 2000 obr i 60km/godz to zaczyna tak jak by lekko szarpać, jak wrzucę 4 bieg to szarpanie ustępuje ( prędkości nie zmieniam). Co to może być? Skrzynia automat. Tak to biegi zmieniają się bardzo płynnie :-)
A tak to tylko jakieś poprawki lakiernicze no ale 11 letni samochód więc normalne. I mógł mieć małą przygodę z lewej strony, ale kupić teraz samochód bez przygody i trzeba mieć DUŻE DUŻE DUŻE szczęście.
Poza tym wszystko chodzi jak należy :-) tylko muszę uporać z tym co napisałem :-)
Pozdrawiam i czekam na jakieś podpowiedzi.
Nawigacja
[#] Następna strona