Forum > Zakup Hyundaia

Zakup Santa Fe

<< < (20/312) > >>

kosmos2011:

--- Cytat: "lukcyb" ---dwa krzyżaki (nowych nie mogę znaleźć)
--- Koniec cytatu ---

Z dużym wahaniem 56400-2600  :mrgreen:

kristofeno:
Witam, sorki że się wcinam w waszą konwersacje,ale spodobał mi się Santa fe po 2006r. Celuję w jakąś benzynę,zainteresował mnie silnik 3.3v6, potężna moc,piękne brzmienie ,umiarkowane spalanie.Jak ten silnik sprawdza się w użytkowaniu,rozrząd jest na pasku czy łańcuchu,no i chyba najważniejsze-jak toto znosi Lpg.

kosmos2011:

--- Cytat: "kristofeno" ---rozrząd jest na pasku czy łańcuchu
--- Koniec cytatu ---

Nawet na trzech łańcuchach.

lukcyb:
Dzięki Kosmos2011 :-), al już nie będę potrzebował. Problem rozwiązałem dzisiaj. Wymontowałem tą część i okazało się, że taka obejma co powinna być w miejscu gdzie jeden koniec wchodzi w rurkę, która jest lekko ponacinana, to jest w zupełnie gzie indziej. Więc wystarczyło tylko ją przesunąć na swoje miejsce :-) Ktoś kto wcześniej tam grzebał chyba o tym zapomniał :-)

Pozdrawiam i nadal czekam na odpowiedzi w sprawie tego delikatnego szarpania.

kristofeno:
Te dwa dłuższe to pewnie polatają,ale temu krótkiemu to nie wróżę długiej żywotności. Doczytałem się na jakimś zagranicznym forum że były problemy z wyciekiem oleju z pod pokrywy łańcuchów  rozrządu i to przy bardzo małych przebiegach.
Są nawet dwa takie na sprzedaż,ale nie wiadomo czy serwis już to poprawiał czy dopiero trzeba będzie to robić.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej