Forum > Zakup Hyundaia
Zakup Santa Fe
Tetley:
Ludzie...
Gdzie wyście Wszyscy są ????
No przecież sam sobie na postawione pytania nie odpowiem.
A gdyby nawet, to bez żadnej pewności że odpowiedzi mają sens:)
robaszek127:
No niestety hyundai to nie fiat, ford czy nawet wv i nie ma tylu ludzi na forum z racji mniejszej popularności. Do tego santa fe model niszowy dla wielu taki sobie więc ciężko o użytkowników zadowolonych i polecających.
waszek_rmc:
Jednak Santa Fe II coraz więcej widać na rynku. Większość tutaj posiada wersje sprzed liftu. Był tam niezbyt ciekawej opinii silnik 2.2 crdi w wersji 150-155 KM włoskiej produkcji. W wersji po lifcie są już diesle koreańskie 2.0 crdi 150KM - za słaby dla tego auta oraz 2.2 crdi 197KM. Który chyba pozostał do dziś. Sam go posiadam w Santa Fe III. Fajnie się zbiera i apetytu na paliwo nie ma wielkiego (udaje mi się go utrzymać bez zbędnych wyrzeczeń w średniej 7.5l, trasa schodzi do 6). Na temat benzyny (tu chyba tylko 2.7 V6 na Europę) się nie wypowiem. Ale rzadko się czyta o tym, ze ktoś narzeka.
Skóra króluje, bo pełno aut sprowadzonych. A handlarze wiedząc ze model niezbyt popularny, zapewne biorą full wypasy. Z tego tez powodu więcej będzie automatów aniżeli manuali. Co do silnika to każdy będzie akurat w tej wersji dobrym wyborem, zapewne do spokojnych wypadów 2.0 crdi tez da radę
Tetley:
Uffff....
Już myślałem, że z samopomocy chłopskiej nici...
Dzięki waszek za te kilka zdań.
Masz rację, jak zacząłem się rozglądać za tym samochodem, to się okazuje, że wcale ich tak mało nie jest.
Aczkolwiek, przeważająca większość to auta z I serii lub te do 2008-2009 roku.
Marzy mi się automat i dlatego szukam informacji o ewentualnej usterkowości tych skrzyń.
Może ktoś z Was wie dokładnie jaki model był stosowany w dwóch ostatnich latach wersji II?
Co do silnika, to w zasadzie zdecydowany jestem na 197 konny diesel 2,2 L produkcji
Hyundaia.
Ale....
Pokazują się oprócz 2,7L również 3,3L i 3,5L w benzynie.
Ciekawi mnie eksploatacja tychże , no i który z nich to sprawdzona konstrukcja do zagazowania.
Kilka samochodów pokazało się ostatnio jako import z USA i Kanady.
Jakieś wskazówki co do zakupu aut z tego regionu no i jak wygląda później dostępność części w tych modelkach?
waszek_rmc:
Teraz doczytałem, że 2.2 w Santa II miał 343 Nm momentu, natomiast w wersji III ma już 421, może to przez skrzynię. 5 biegów vs 6 biegów.
Automaty są 5 biegowe, podobno dobre.. Ale to musi się ktoś od skrzyń wypowiedzieć. Wersje 3.3 i 3.5 po lifcie nie były na Europę
Nawigacja
[#] Następna strona