Forum > Zakup Hyundaia
Zakup Santa Fe
glogojar:
Witam - również planuje zakup Santa Fe II. Rok 2007 / 2008
mam takie 3 dylematy - może pomożecie:
1. Facet w komisie sprzedający Santa Fe w ON stwierdził - mam diesla prywatnie, tu sprzedaje diesla - w benzynie 2,7 pękają głowicę - za darmo nie chcę. Przeczytałem całe forum i nie znalazłem takowej usterki opisywanej przez was. Czy mnie wkręcał aby pogonić swoją budę?
2. Czy lepiej zdecydować się na 2WD czy 4WD. W teren nie zamierzam jeździć aczkolwiek po błocie pewnie pojeżdżę. Czy 4WD jest bardziej awaryjny i kosztowny pod względem utrzymania? To jednak znacznie więcej mechaniki, nie wiem jak konstrukcja tylnego zawieszenia.
ps. jeżeli jest gdzieś na forum takie porównanie to proszę o linka... musiał mi umknąć.
3. Przeglądam ogłoszenia już od około miesiąca. Kilka razy wybrałem się do komisu. Mam wrażenie że od miesiąca oglądam wciąż te same auta. Wciąż odświeżane.... ogłoszenia.
- czy ktoś jest w stanie polecić coś naprawdę rozsądnego...?
moja preferencja jeżeli chodzi o wygląd i wyposażenie (może być również 2,7 + LPG):
www.otomoto.pl/oferta/hyundai-santa-fe-po-oplatach-ID6yPEuR.html#b8a44dd449
moja miejska droga do domu (zimą nie odśnieżana):
powell:
Patrząc na zdjęcie, może wybierz amfibię ?
Pękające głowice to jakaś bzdura.
Diesel ? :roll: weź benzynę 2.7
crazykoko:
Jestem tego samego zdania. Osobiście mam 2.4, ale też się zastanawiałem nad 2.7 Jeżdżę spokojnie i powoli, więc mocy mam tak akurat, jednak jak ktoś lubi poszaleć, to się za bardzo nie da. To taka wiktoriańska kanapa do jazdy, która rozpędza się jak dębowy kredens.
Przy takiej drodze, to koniecznie brałbym 4x4.
karik:
Z benzyną to będzie problem wybrać coś ciekawego, ponieważ 85 % rynku to diesle 2,2 CRDi. Też planowałem kupić benzynę obejrzałem kilka sztuk niestety dwa z nich stoją do dzisiaj w komisach a minęło już 6 miesięcy, kupiłem diesla i jak na razie jestem zadowolony, spalanie średnio 9,0 l ON
glogojar:
--- Cytat: "powell" ---Patrząc na zdjęcie, może wybierz amfibię ?
--- Koniec cytatu ---
Nie jest aż tak źle bo błoto nie jest głębokie ;/
--- Cytat: "karik" ---Z benzyną to będzie problem wybrać coś ciekawego, ponieważ 85 % rynku to diesle 2,2 CRDi. Też planowałem kupić benzynę obejrzałem kilka sztuk niestety dwa z nich stoją do dzisiaj w komisach a minęło już 6 miesięcy, kupiłem diesla i jak na razie jestem zadowolony, spalanie średnio 9,0 l ON
--- Koniec cytatu ---
Jak można wstawić linki do tych 2 niespodzianek to poproszę. Przynajmniej się nie natniemy.....
Nawigacja
[#] Następna strona