Forum > Zakup Hyundaia
Zakup Santa Fe
Skibi:
felkner mógłbyś uzasadnić dlaczego?
http://otomoto.pl/hyundai-santa-fe-4x4-skory-klimatronik-C28740505.html
Mi się bardzo podoba skóry, rury,itp martwi mnie tylko ten silnik czy nie będzie za słaby, no i cena ciut duża.
Co według ciebie jest nie tak z tym autem?
[ Dodano: 2013-04-22, 20:49 ]
Dzisiaj oglądałem tego Santka z linku wyżej jestem pod dużym wrażeniem, jak na ten rocznik to zadbane niemal idealnie autko. Przejechałem się niestety tylko po mieście myślałem że będzie mułowaty a tu 60 na blacie w moment. W porównaniu do Omegi dziwi mnie brak komputera który pokazuje te wszystkie info spalanie, średnie spalanie, średnią prędkość jak na rocznik 2004 to mało wszystkie Santki tak mają? Poza tym stukanie zawieszenia w Omedze nic nie słychać a tu jak jechałem na dziurach słychać jednak coś tam puka, ale gościu mówi że tak jest bo to twarde zawieszenie. Nie wiem bo nie mam porównania. I ten silnik w dowodzie rejestracyjnym wbite 99 kw? Zrobiłem fotkę czy te auto było chipowane?
Help czy ktoś czyta proszę o podpowiedzi.
Pozdrawiam Skibi
HIP:
Jeśli chodzi o zawieszenie to jak nic nie klekocze co oznaczało by luzy w zawieszeniu to wszystko jest ok, u mnie też jest hałas na dziurach, po prostu twarde zawieszenie. Poprzednio jeździłem mondeo mk 1 (miękkie zawieszenie) i różnica jest zauważalna.
Co do silnika, to ja mam 2.4l 145KM i przy włączonej klimie mocy ubywa a nie jechałem jeszcze z pełnym składem z klimatyzacją, pewnie będzie muł, cóż taki los :-) . Ale to jest diesel i może być inaczej, bo ma wcześniej moment obrotowy. Myślę że włączenie kilimy powinno dać Ci odpowiedź czy wystarczy mocy. A jak chcesz dowiedzieć ile oryginalnie powinno być koników to spisz vin i poproś pana od przeglądów żeby sprawdził u siebie w systemie, może Ci pomoże.
kris:
Witam serdecznie wszystkich na forum.Jako że i ja w niedalekiej przyszłości pragnę sie stać użytkownikiem santka,podłącze się do tematu.Szukałem coś z 2001-2003r ,2,4L,4WD
Znalazłem takie ogłoszenie:
http://tablica.pl/oferta/hyundai-santa-fe-2001-2-4-16v-4wd-lpg-brc-okazja-CID5-ID2MjOJ.html
Wydaje mi sie w miare OK. Czy moglbym prosic o wstepna ocene.Powiedzcie mi prosze czy z tych zdjęć da się wywnioskowac ,czy warto się za "niego brać"czy raczej nie.Z tego co wiem auto sprowadzone jest z Francji .Brak emblematów na tylnej klapie tłumaczy właściciel"że tak już go sprowadził".
Z góry dziękuję :-)
felkner:
jaclwapl:
Teraz ja:)...
Jak widzę słowa : "Okazja","Stan idealny", "Igła" itp. to od razu zapala mi się lampka ostrzegawcza:)
--- Cytat: "kris" ---
Wydaje mi sie w miare OK. Czy moglbym prosic o wstepna ocene.Powiedzcie mi prosze czy z tych zdjęć da się wywnioskowac ,czy warto się za "niego brać"czy raczej nie.Z tego co wiem auto sprowadzone jest z Francji .Brak emblematów na tylnej klapie tłumaczy właściciel"że tak już go sprowadził".
--- Koniec cytatu ---
Nie jest w miarę OK - powiem nawet, że jest bardzo NIE OK, nie bierz się za niego.
To że koleś sprowadził z Francji złoma (Panie kochany ja nie wiem już tak było od nowości) i teraz chce go sprzedać frajerowi to nie znaczy, że tym frajerem masz być Ty:)
A teraz o samochodzie:
Goła wersja... nic ciekawego nie ma do zaoferowania i za tą cenę to już bym odpuścił... niby 4wd ale pewności nigdy mieć nie będziesz, dopóki nie stracisz czasu i nie pojedziesz.
Klapa z tyłu na 100% robiona bo nawet na zdjęciach widać. Brak znaczków dyskwalifikuje samochód już na starcie bo samochód miał wymieniany tył - fakt, że sprzedający nie pisze, że bezwypadkowy... i ten świecący zderzak... jak dla mnie to był walony w tył i przód + kupione części od modelu po lifcie. No nie dam rady z tą klapą:) czy właściciel nie widzi, że samochód jest metalic a klapa matowa?:)
Benzyny w baku brak... jak masz gaz i skończy się benzyna to masz przewalone bo instalację może coś trafić...:)
2.4 litra w gazie.... tak jak pisze felkner, poszukaj 2.7 i sam zagazuj... wyjdzie cenowo tyle samo a wiesz co masz pod maską. Silnik 2.7 tylko w automacie ale na ogół mają bardzo bogate wyposażenie bo przeważnie były to wersje LUX.
Nawigacja
[#] Następna strona