Autor Wątek: [i30] problem z odtwarzaniem plików z mp3  (Przeczytany 24713 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Omen

• Gość
[i30] problem z odtwarzaniem plików z mp3
« Odpowiedź #15 dnia: 25 Maj 2016, 22:16:36 »
Cytat: "grzekrys83"
Witam.
Odnośnie zewnętrznego nośnika z piosenkami.
Ważne jest jaki chip jest zainstalowany na pendrive a nie ilość miejsca.
Oczywiście FAT32 nie NTFS.
Miałem podobny problem.
Kupiłem pena z Pentagram 8GB i auto nie widziało go.
Użyłem pożyczonego z Kingstona 8GB i działa bez problemu.

Prawda, pen z Patriota 8gb kaprysi okrutnie (nawet potrafi się rozłączyć w trakcie odtwarzania jak już zaskoczy). Natomiast 2 peny TDK 8gb kupione za pare zł sztuka na jakiejś promocji w kaufie działają bez zająknięcia mimo że normalnie są pare klas niżej jak chodzi o prędkości. Ja mam nowszą i30, ale jeździłem też sporo starszą wersją (2009) i akurat radia zachowują się identycznie w tym względzie.

Offline bobekos

• Giełda
« Odpowiedź #16 dnia: 26 Maj 2016, 08:17:46 »
Cytat: "arni_23"
Rozwiązanie jest ale nie tanie:
RAMKA 2DIN Klima auto

RAMKA 2DIN Klima manualna

Drogo niestety  ktoś się podjął kupna...? :)

Offline Mateo

• HKP
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Kwiecień 2017, 22:58:56 »
witam klubowiczów.
Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem i 40 z 2014 roku.
Jest ono wyposażone w system nawigacji z portem USB oraz AUX. Wczoraj chciałem podpiąć się poprzez pamieć zewnętrzną pod port USB. Jednak pendrive nie zostaje odtwarzany. Dodam że wyczytałem w instrukcji jakie muszą być wymagania pendrive'a oraz muzyki na nim zapisanej. W sumie wypróbowałem 4 peny o różnych wielkościach 2Gb, 4 Gb, 8Gb i 16Gb. dwa z nich posiadają dioody i niestety po włożeniu ich do portu przy uruchomionym silniku diody nie świeca. Przy włączonym silniku i świateł napisy aux ipod i usb są podświetlane. gniazdo zapalniczki tez działa. moje pytania brzmią:

1. Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia czy port USB działa? (Może wrzucenie np aktualizacji map zamiast muzyki) ale skoro pendrive Wogóle nie jest odczytywany to chyba bez różnicy co na nim jest

2. Ktoś może wie jak ewentualnie wymienić ten port i jaki jest tego koszt?

Liczę na pomoc

Offline mirekwr1

• HKP
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Październik 2018, 17:39:41 »
Cytat: "Mike92"
A mieliście kiedyś problem z niezapamiętywaniem piosenki po wyłączeniu silnika? Bo wszystko odtwarza, wszystkie utwory widzi tylko "zapłon wyłącz/włącz" wczytuje pendrive na nowo i zaczyna od pierwszego utworu. Ten jest "reklamowy", zaśmiecony plikami pendrive 4GB. Spróbuję kupić coś innego i przeznaczyć tylko na muzykę do samochodu, najlepiej jakiś malutki co by nie wystawał za bardzo z portu USB. Jaki kupić: 8/16/32 GB?

(Hyundai i30CW 2009)

Otóż ja miałem taki problem. Pendrive o szumniej nazwie Generic Flash Disk, czyli pamięć no name tak właśnie się zachowywał, tzn. po każdym przekręceniu kluczyka startował od początku listy. Zawartość skopiowałem 1:1 na pendrive Kingston Data Traveler i teraz zestaw audio pamięta miejsce, w którym skończył odtwarzanie i startuje od tego miejsca. Jeśli wpadnie mi w ręce innej marki pendrive, przetestuję i jego. (przetestowałem inny no name i zachowywał się jak ten pierwszy no name).

Offline grzekrys83

• Giełda
« Odpowiedź #19 dnia: 11 Październik 2018, 08:07:08 »
Potwierdzam przedmówcę. Również mam Kingston Data Traveler i nie ma żadnego problemu. Z innymi penami bywało różnie

Offline GRZECH

• Giełda
« Odpowiedź #20 dnia: 13 Październik 2018, 23:14:09 »
SanDisk 8GB też nie ma problemu

Offline bobekos

• Giełda
« Odpowiedź #21 dnia: 21 Październik 2018, 18:40:20 »
U mnie jest problem tego typu że podczas jazdy i słuchania utworów z pendriva radio potrafi samo się przełączyć z tego trybu na stacje lokalne... Wyjęcie i włożenie usb pomaga ale nie na długo. Radio fabryczne, a na dodatek jest tak samo ale jak słucham przez kabel AUX z telefonu i też potrafi przełączyć na radio... Ktoś przerabiał coś podobnego? Kabel aux jest ok bo mam 2. i30

Offline grzekrys83

• Giełda
« Odpowiedź #22 dnia: 22 Październik 2018, 07:39:58 »
Radio przełącza się na FM zapewne podczas wiadomości. Dzieje się to przez funkcję TA. Wyłącz ją wciskając TA (obok CD/AUX) i problem zniknie.

Offline bobekos

• Giełda
« Odpowiedź #23 dnia: 22 Październik 2018, 09:28:54 »
Nie mam włączonej tej opcji. Jakieś inne pomysły?