Forum > Lantra
uciekajacy prad...
pakson:
w sumie dobrze kombinujesz:) racja o tym nie pomyslalem czyli taka opcja jakby wlacznik byl ciagle wlaczony tylko co w takim razie moze byc ... bo zadne swiatelko nie jest wlaczone ... wentylatory wylaczone... radyjko off...hmmm a moze cos nie tak z aku...a w sumie nie zapytalem jakie ladowanie jest w 14 letniej Lantrze bo wiadomo ze alternator swoje ma ... i moj obecnie jak mam wylaczone wszystkie odbiorniki to na mierniku pokazuje 14,09 a jak mam wszystko wlaczone swiatla radyjko wentylacje to 13,85 czyli ladowanie chyba wporzadku... bo z tego co pamietam w astrze przed lantra mialem podobne wartosci...
Dareq36:
Hej , z tego co pamiętam , to nominalne ładowanie akumulatora powino byc napięciem 14,4V. (..lekko mniejsze moze byc , natomiast , gdy jest za wysokie ..jest to bardzo niekorzystne dla akusa.
Co do rozładowywania akusa . W poprzednim samochodzie ..miałem radio z funkcją "alarmu" (security lub cos takiego )..i tez byłem zdziwiony , ze po wyłączeniu wszystkich urządzeń ...był pobierany prąd (..ok.1,5A)Do tego jeszcze zawsze alarm na "czuwaniu" ..i po kilku - kilkunastu dniach ..bez jazdy ..ako było
"cieniutkie"
Pozdro.
Witek:
U nas w Atosie było podobnie, radio poobierało sobie prąd cały czas. Dodatkowy wyłącznik rozwiązał sprawę.
pakson:
doszedłem do tego co mi zabiera prąd okazało się że po zmierzeniu miernikiem natężenia na plusie akumulatora pokazywało mi 0,4 A czyli coś nie tak, okazało się że coś jest nie tak z przewodami od świateł bo gdy wyjmę bezpiecznik 40A w tej skrzynce przy silniku natężenie spada do 0,05A a to pobiera zamek centralny bo gdy wyjmę bezpiecznik od centralnego to spada do 0,00A.
Wydaje mi się że gdzieś jest przebicie na kablu albo gdzieś coś już ze starości puszcza... i teraz pytanie czy z wymianą kabli dam sobie rade i czy światła tylne są sprzężone ze światłami przednimi pod ten bezpiecznik 40A...
cezary46:
Ładowanie najlepiej sprawdzać w czasie jazdy,miernik podpięty pod gniazdo zapalniczki.Prawidłowe wartości powinny wynosić 13,9-14,4 V.
Nawigacja
[#] Następna strona