Forum > Lantra
uciekajacy prad...
pakson:
--- Cytat: "cezary46" ---Ładowanie najlepiej sprawdzać w czasie jazdy,miernik podpięty pod gniazdo zapalniczki.Prawidłowe wartości powinny wynosić 13,9-14,4 V.
--- Koniec cytatu ---
nie o to mi chodziło, pytanie brzmiało czy dam sobie radę w znalezieniu problemu na kablach od świateł i czy światła tylne i przednie są ze sobą sprzężone...(może ktoś zmieniał przewody od swiateł...)
Co do ładowania to mam prawidłowe...
Grzesik1:
pakson, posprawdzaj masy przy lampach, a na włączonych światłach? np postojowych.
0,4A to faktycznie zadużo natomiast 0,05A będzie ok
pakson:
na włączonych postojowych wzrasta mi do ok. 0,73A.
Sprawdzałem czy z żarówkami coś może być nie tak ale żarówki są ok. Grzesik1 a powiedz mi jak sprawdzić masę bo nie znam się zbytnio na diagnostyce... mam tylko zwykły uniwersalny miernik i tylko tym operuje...:) także proszę o wyrozumiałość:)
Grzesik1:
najłatwiej, zmierzyć opór między klemą minusową a przewodem minusowym przy żarówkach, im mniej tym lepiej :)
Nie jestem pewien ale powinno być 0 Ohm albo blisko 0. Jeśli piszę bzdury to niech elektrycy mnie poprawią :)
Tylko czy to będzie miało wpływ na pobór prądu??? Chyba pochopnie napisałem o masie, ale sprawdzić nie zaszkodzi.
Możesz jeszcze sprawdzić pobór prądu między aku a skrzynką z bezpiecznikami zawęzisz w ten spod\sób obszar poszukiwań (będziesz wiedział czy prąd ginie na drodze aku-bezpiecznik czy bezpiecznik- żarówka)
pakson:
już wiem co mi żre prąd:) po wielu kombinacjach sprawdzaniu wszystkich kabli, kabelków, jeden doprowadził mnie do alternatora:) i właśnie to on jest winowajcą a dokładnie po odłączeniu wtyczki pokazanej na zdjęciu pierwszym pobieranie prądu zanika, tylko za co odpowiada ta wtyczka w alternatorze??
a tutaj wejście w alternatorze dla powyższej wtyczki...
Będę wdzięczny za podpowiedź:)
Nawigacja
[#] Następna strona