Forum > Accent
Gdy silnik zaczyna zużywać olej 1L/1000KM
acc24:
Przejechane 500-600km, oleju nie ubywa, więc mały postęp.
Niestety zła wiadomość to gryzący zapach spalin, sadza na sondzie lambda. Wymieniłem na NTK regulacyjną + nowy czujnik temperatury cieczy chłodzącej i niestety dzisiaj na analizie spalin:
CO: 0.56, HC: 120 :evil:
czyli gorzej jak palił ponad litr oleju/1000km.
Diagnosta delikatnie zwrócił uwagę na katalizator i pokazał, że był nacinany i pewnie w środku jest pusty!
Jakieś rady :?:
bmserwis:
Witam zrobiłem dzisiaj próbę olejową (na rozgrzanym silniku).
Wyniki przed próbą olejową:
1.13.1
2.12
3.13
4.12.1
Wyniki po próbie olejowej:
1.12
2.13.2
3.9 (powtórzona próba 10.1)
4.12.2
Podejrzewałem zapieczone pierścienie (bierze olej przy dużych prędkościach) ale te wyniki mnie zdziwiły z tego co rozumiem to po próbie olejowej wyniki powinny wzrosnąć, a nie spaść.
Na trzecin cylindrze zawsze jest też okopcona (czarna świeca) i wyraźnie przy próbie czuć było słabsze ciśnienie.
Zalałem silnik preparatem Antykoks, wyleciało sporo syfu za parę dni powtórzę pomiar.
Czy ktoś ma jakieś sugestie?
sasek941:
acc24
katem nie masz się co przejmować, u mnie jest on także niedostępny ;). Nie ma żadnych problemów ze spalinami, wszystko w normie. Podejrzewam, że zalega Ci syf w kacie/wydechu i dopala jeszcze ten olej.
Często tak miałem w motocyklach.
Chyba, że przekłamuje Ci na dawce paliwa? Złe ciśnienie, zła sonda? Masz lpg?
bmserwis
Próba olejowa wyszła pomyślnie. Moim zdaniem wymiana pierścieni niewiele albo nic nie da.
Ile ten samochodzik pobiera Ci oleju i przy jakich prędkościach?
Hants:
Zawory popuszczają.
acc24:
Nie mam lpg.
Sondę niepotrzebnie wymieniałem na nową polecaną na forum.
Jeszcze nie wiem jak sprawdzić ciśnienie paliwa i dawki paliwa (też to był mój następny trop, ale wymieniać jak leci to troszkę bez sensu).
Sprawdziłem tylko ciśnienie powietrza w dolocie i jest zgodna z tabelką z forum (po wyczyszczeniu przepływomierza). :mrgreen: .
Nawigacja
[#] Następna strona