Forum > Accent
Gdy silnik zaczyna zużywać olej 1L/1000KM
sasek941:
Hants, co najwyżej uszczelniacze na zaworach/ prowadnice do roboty. Kompresja wydaje się być w normie.
acc24, Zrób płukankę naftą ewentualnie olejem napędowym.
Jeżeli oleju nie ubywa, to goń go. Musi wypalić to co w wydechu.
Ew sprawdź kata. Jak jest to wywal, bo już pewnie nieźle zblokowany w środku jest.
Hants:
--- Cytat: "sasek941" ---Hants, co najwyżej uszczelniacze na zaworach/ prowadnice do roboty. Kompresja wydaje się być w normie.
--- Koniec cytatu ---
Referowałem do testu kompresji przedstawionego przez kolegę bmserwis
--- Cytat: "sasek941" ---sprawdź kata. Jak jest to wywal, bo już pewnie nieźle zblokowany w środku jest.
--- Koniec cytatu ---
Związek Astmatyków Polskich przesyła najserdeczniejsze podziękowania za chyba najgłupszą poradę na forum.
Katalizatory się wymienia, a nie "wywala". Zrozumcie wreszcie, że to 'poprawianie fabryki' w swoim aucie ma dramatyczny wpływ na ekosystem.
weuek:
Jedzenie mięsa ma gorszy wpływ na ekosystem niż jazda bez katalizatora. Tylko, że o tym nie uczą, bo nikomu nie jest to na rękę.
bmserwis:
Jak w tytule, dwa tygodnie robiłem próbę olejową i zalałem antykoksem żeby odblokować pierścienie. Wtedy brał 0,5l na 500km, teraz ponad litr na 300.
Przebieg (realny) 340tys. Auto ostatnimi czasy mocno doinwestowane (prawie 3 tys przez pół roku). Opłaca się to robić?
sasek941:
Tylko swap jeżeli chcesz dalej w to brnąć.
Ewentualnie szukaj drugiego, rozkradnij ze swojego co popadnie i poprzekładaj.
Ewentualnie kompletny remont silnika.
To jednak wciąż koszty.
Nawigacja
[#] Następna strona