Forum > Accent

Gdy silnik zaczyna zużywać olej 1L/1000KM

<< < (5/17) > >>

Maciek:
Jakieś informacje jak skończyła się przygoda z moto-doktorem? Mechanik za takie propozycje na start dostałby ode mnie kopa w miejsce, gdzie kończą się plecy. Jeśli oleju ubywa to gdzieś musi być przyczyna - u mnie na przykład waliło spod miski, filtra oleju (pozdrawiam szpeca, który filtr przykręcił mi kluczem) i podstawy bagnetu; wymieniłem uszczelnienia i jak ręką odjął. Zostało tylko koło pasowe, bo coś tam się poci, ale póki co nie chce mi się go ściągać z Niemiec a w Polsce niedostępne nigdzie.

Co najlepsze - nie zostawiał żadnych plam, bo wszystko albo zastygało na bloku albo zostawało na bocznej osłonie silnika.

kml:
jeanette007, poprawa jest chwilowa - ten dziadowski sposób z moto "doktorem" zemści się szybko i brutalnie.

jeanette007:
A więc tak...przygoda z Moto Doctorem na razie pozytywna :)Dużo mniej zjada oleju,praktycznie prawie wcale :)Póki co mam nadzieję, że będzie dobrze, silnik jak pracował płynnie tak dalej nic się nie zmieniło :)Mam nadzieję, że autko wytrzyma jeszcze z 3 latka :)

Maciek:
Oj zemści się, zemści. Kilka sezonów i silnik odejdzie do krainy długich prostych ;-). Taka przyjacielska rada - zmień mechanika, bo obecnemu po takich wyczynach nie powierzyłbym kosiarki.

kml:

--- Cytat: "jeanette007" ---Mam nadzieję, że autko wytrzyma jeszcze z 3 latka :)
--- Koniec cytatu ---
Zapomnij. Zacznie się zima, będzie mróz i "moto doktor" pokaże klasę.

Jeżeli autentycznie myślisz o tym żeby jeździć accentem jeszcze 3 lata to kopnij tego "mechanika" w dupę i idź do kogoś kto zrobi porządek z silnikiem a nie będzie uskuteczniał najgorsze możliwe dziadostwo jakie świat widział.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej