Forum > Accent

Gdy silnik zaczyna zużywać olej 1L/1000KM

<< < (6/17) > >>

jeanette007:
A mógłbyś sprecyzować co znaczy, że "pokaże klasę" ? Bo nie bardzo rozumiem...

Maciek:
Moto Doktor zagęszcza olej do tego stopnia, że maź, która w wyniku tego mieszania powstaje zalepia kanały olejowe i zapycha pompę oleju. Gdy przyjdzie zima a wraz z nią ujemne temperatury, olej stanie się na tyle 'sztywny' (olej mineralny + moto doktor, więc strzelam, że zamieni się praktycznie w galaretę), że rozrusznik najzwyczajniej się ukręci próbując obrócić wał.

Moto Doktor nie jest rozwiązaniem. Remont silnika nim jest. Doktor to typowo handlarsko-giełdowy sposób na podreperowanie dymiącego i gubiącego kompresję trupa przed sprzedażą. Byłaś u kogokolwiek innego, żeby postawił diagnozę?

kml:
Maciek, dokładnie tak.

jeanette007, "moto doktor" to zwykłe GUANO, które tylko UDAJE, że rozwiązało problem czyli jest to nic innego jak pudrowanie syfa. Jeżeli myślisz o accencie na dłużej to zrób porządek z silnikiem póki nie jest w stanie agonalnym i natychmiast kopnij w dupsko tego "mechanika".  Uprzedzając pytania o kupno innego silnika to ostatnio gadałem w warsztacie na ten temat i powiedzieli, że przez wszystkie lata robienia motorów może ze 3 (TRZY) razy kupiony silnik ruszył bez problemu a klient pojechał do domu. Mało tego handlarze sprzedają wszystko zalakowane i nie można zajrzeć do środka przed montażem więc jest to 100% loteria z jedną pewną kwestią: płacisz za każde wyjęcie/włożenie silnika  :mrgreen:

jeanette007:
Sorki że tak długo, ale nowa praca wykańcza :) A więc tak, znalazłam kogoś innego i powiedział, że to uszczelniacze zaworów więc koszt z robocizną wyniesie ok. 1200zł...póki co czekam na wypłatę i będę przeprowadzała remoncik ;p A do tego dochodzi jeszcze jakieś dziwne piszczenie od strony pasków klinowych, ale wymieniałam już pasek wspomagania, a więc pewnie łożysko alternatora do wymiany, z czego nie wiem ile to kosztuje :(

kml:
jeanette007, 1200 za uszczelniacze zaworów? Niech ktoś mnie wyprowadzi z błędu, ale to jest DROGO!

Sprawdź temat "polecane warsztaty" i może podjedź gdzieś kawałek dalej i zweryfikuj ceny bo coś mi też nie gra.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej