Forum > Accent

Gdy silnik zaczyna zużywać olej 1L/1000KM

<< < (4/17) > >>

kosmos2011:
Niech mechanik wstrzyma się z tym mineralnym+doktor to jest najprościej zrobić zamiast znaleźć przyczynę. To Twój samochód i musisz sama zadbać o to co mechanik w nim robi. To co napisałem powyżej to nie jest nic trudnego i czasochłonnego. Z tego co napisałaś najważniejszym byłby pomiar kompresji. Radzę sprawdzić podwozie, a w szczególności sanki przednie i podłużnice z tyłu od ich stanu zależy czy jeżeli silnik dokonał żywota opłaca się go wymienić.

KAROL208:
Dziwne że przy dolewkach tak częstych i przy braku wycieków auto nie zostawia chmury.
A jak wygląda płyn w chłodnicy?
Jeżeli olej dostaje się do cylindrów to pomiar kompresji zapewne wyjdzie pozytywnie chyba że góra puszcza.
Do sprawdzenia też odma.

jeanette007:
Mechanik sprawdził wszystko, z tego co mi powiedział wszystko jest w najlepszym porządku. Wlał mi olej uniwersalny 15W jakiśtam (wybaczcie,nie pamiętam końcówki oznaczenia) + do tego moto doctora. Póki co olej nie ucieka i jestem zadowolona. Jeżeli będzie dalej uciekać, to powiedział że niezbędne będzie pogrzebanie w silniku, bo jeszcze nie był remontowany a więc coś w środku może się dziać...Będę informować na bieżąco o postępach :)

kadafi:

--- Cytat: "jeanette007" ---olej na mineralny i doleje jakiegoś Doctora  :(
--- Koniec cytatu ---

no to był sobie silnik ;-)

kosmos2011:
Hydrauliczne popychacze zaworów nie lubią olejów mineralnych czyli z deszczu pod rynnę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej