Forum > Tucson JM
[Tucson] idzie zima
Nuna:
Dobrze zatem wiedzieć na przyszłość ( w mojej instr. jest na sztywno 90Ah :-( - chyba, że gdzieś nie doczytałem, nie dopatrzyłem - instr. mam po francusku niestety)
y4r3k:
Stwierdzilem, ze moze jednak wymienie moj 6-letni aku :)
Jak jest on umocowany ? Czy wystarczy odkrecic srube, ktora widac z przodu przy podstawie aku ?
Tęn plastikowy tunel nad aku -> mam nadzieje, ze wystarczy odkrecic dwie srubki, ktore widac z gory, z przodu i całość sie jakoś przekręci aby umożliwić dostęp.
bartekzg:
--- Cytat: "y4r3k" ---Stwierdzilem, ze moze jednak wymienie moj 6-letni aku :)
Jak jest on umocowany ? Czy wystarczy odkrecic srube, ktora widac z przodu przy podstawie aku ?
Tęn plastikowy tunel nad aku -> mam nadzieje, ze wystarczy odkrecic dwie srubki, ktore widac z gory, z przodu i całość sie jakoś przekręci aby umożliwić dostęp.
--- Koniec cytatu ---
dokładnie tak jak piszesz.
y4r3k:
Wziałem Centre+ 62Ah (oryginał to 60Ah).
Miała plus z prawej zamiast z lewej, ale wystarczyło obrócić i pasuje ;)
Jest troszke niższa niż oryginał (19cm zamiast ok 23cm), ale kableki da się dogiąć w dół w tak niewielkim zakresie.
Wniosek - nie musi być wszystko identycznie, ale jak ktoś szuka akumulatora - trzeba zwrócic uwagę na to, żeby miał rant do mocowania na dole. (nie wiem jak w dieslach)
kosmos2011:
Odpowiedz dla Spoksik akumulator do G4GC plus z prawej strony 60Ah 550A wymiary orientacyjne WYS225,SZER306,GŁ173
Przykłady Centra CA754,CB704
Wysokość stopki do mocowania akumulatora do podstawki 10,5 mm typ B01.
Jak wymienić akumulator w Tucson http://translate.googleusercontent.com/tr
Nawigacja
[#] Następna strona