Forum > XG / Grandeur
[XG] Umiejscowienie wkrętek wtryskiwaczy od lpg
defender118:
Znalazlem urwany kabel z przywieszka z napisem ''p/c switch''- od czego to jest.Dodam ze kabel jest umiejscowiony z lewej strony na gorze komory silnika obok tego czegos co steruje przepustnica(linka jest na to nawinieta)
KAROL208:
Możliwe że ktoś uwalił wtyczke i został sam kabelek a najprawdopodobniej jest to złącze do testu pompy paliwa ,,pump check switch" u mnie jest przewód luźny zakończony kostką przewód koloru bodajże zielono biały.
defender118:
Jak zwyke nie obylo sie bez komplikacji.Auto nie odpalilo za pierwszym razem.Ale to jeszcze do zrozumienia bo listwa wtryskowa byla pusta i trzebabylo ja napelnic.Ale jak juz odpalilo to silnik zaczol tak walic jak w starym traktorze.Pewnie jakies smieci polecialy na zawory.Po okolo minucie pracy silnika stojac przy drzwiach juz nie slyszalem stukow.Natomiast chyba krzywo zalozylem obudowe rozrzadu i cos tam obciera.nie jestem pewny ale chyba tak bo nie moglem odkrecic jednej sruby bo zardzewiuala i przez to wykrecalem ta srube od kolektora na uchylonej obudowie.Teraz musze ta srube jakos rozwalic bo nie idzie jej wykrecic.
KAROL208:
Osłonę popraw bo zniszczy ci pasek. Co do stukania to dziwne chyba że samoregulatory tak waliły zanim oleju dostały. Zassanie najmniejszego śmiecia do cylindra może spowodować poważne uszkodzenia silnika jak trafi pomiędzy tłok a gładź cylindra. Może masz rozrząd przestawiony??
defender118:
Witam.okazalo sie ze to nie ta obudowa tylko lozysko alternatora sie konczy.A co do stukania to juz nie wystepuje.Silnik chodzi ok.Zrobilem 15 km na benzynie i przy pierwszym kilometrze 2 razy szarpnal ale przez nastepne 15 km chodzil elegancko.Na lpg jeszcze nie probowalem bo musze sprawdzic szczelnosc polaczen.
Nawigacja
[#] Następna strona