Forum > XG / Grandeur

[XG] Umiejscowienie wkrętek wtryskiwaczy od lpg

<< < (4/7) > >>

KAROL208:
Nie dziwie się że zjechali cię za ocenę instalacji. Zima jeszcze da ci we znaki co do reduktora bo przy dużym bucie może mu brakować wydajności a i też KME lubi przymarzać  (słaby termicznie).
Śruba faktycznie tam jest. Osłone możesz zdjęć nic się nie zepsuje.
Wkrętki nawiercaj tuż obok wtrysków Pb i z takim samym kątem jak wtryski Pb.
U mnie w sonacie wiercili bez ściągania kolektora z czego nie byłem zadowolony no ale przynajmniej  w pobliżu wtrysków Pb.
Czytałem o patencie wiercenia  wkrętek z wiertłem nasmarowanym smarem wtedy wióry się czepiają. Ale wiercenie na własne ryzyko zresztą już kilka dziur bez ściągania kolektora miałeś wywiercone.
Sprawdź podłączenie  wiązek elektrycznych czy wtrysk za wtrysk jest podłączony.
Jakie masz ustawienia w stagu wtrysku bo do wyboru masz sekwencja, półsekwencja, fullgroup?
Musisz zaopatrzyć se w interfejs za 30zł i jakiegoś kompa bo za każdym razem do gaziarza latać będzie ciężko.
Pozakładaj też opaski na wężyki przy wtryskach i wszędzie gdzie występuje ciśnienie.

Co jest pod wkrętką na twoim zdjęciu chyba że źle widzę. Jakaś dysza???

defender118:
nie jest to dysza.Jest to zaslepienie po poprzedniej dziurze wywierconej za nisko.Wiercone mialem  bez sciagania ale jedna osoba trzymala waz od kompresora w przepustnicy a druga wiercila i podobno cisnienie powietrza wypychalo opilki.

KAROL208:
Czyli masz już 12 niepotrzebnych dziur w kolektorze. A jak z połączeniami elektryki coś sprawdzałeś?

defender118:
Dzis skladalem to mechanicznie i jeszcze nie skonczylem bo zabraklo mi kawalka wezyka zeby zrobic kompensacje.jutro planuje to skonczyc.Zlutowane powinno byc ok bo program widzial wszystkie wtryski podczas proby drogowej nawet podczas szarpania.Sprawdze tylko czy sa dobrze sparowane wtryski lpg z pb tylko schemat zgubilem...

13 niepotrzebnych dziur bo jedna od podcisninia.

Aha bo tej sruby od strony rozrzadu nie wkrecilem bo mnie denerwowala.Trzyma ona cos waznego czy tylko utrudnia zycie przy demontazu kolektora?

KAROL208:
Żeby ci lewuchy nie ciągnęło przez brak tej śruby.
Co do nowych wkrętek to 100x lepiej niż było ale mogłeś  zgodniej z kątem wtrysków Pb czyli bardziej pionowo.
Kompensacje zrób na listwach bo widzę że brakuję.
Wtryski jakoś umocuj albo owiń bo będą ci dzwonić podczas pracy silnika.
No i powodzenia przy składaniu i ustawieniu. Znajdź kumatego chłopaka z okolic ew.na forum LPG na pewno się trafi jakiś pomocny człowiek

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej