Forum > XG / Grandeur
[XG] Umiejscowienie wkrętek wtryskiwaczy od lpg
defender118:
podcisnienie jest wziete z kolektora(wkrecony nowy kruciec).Na reszte pytan moge ci odpowiedziec tylko z pamieci bo na ustawienie instalacji jechalem do gazownika.
cisnienie na reduktorze na wolnych to cos kolo 0,9 a temperatura kolo 75
wiecej nie pamietam na ten moment ale na pewno gazownik mowil mi ze wszystko jest ok.Jutro podjade jeszcze sie podlaczyc na komputer i wtedy zapisze jakie sa wartosci.
KAROL208:
--- Cytat: "defender118" ---podcisnienie jest wziete z kolektora(wkrecony nowy kruciec).
--- Koniec cytatu ---
Musi być wzięte z sumy wszystkich podciśnień kolektora a nie z jednego czyli tuż przy przepustnicy.
Szkoda że tak daleko mieszkasz podłączył bym ci autko i sprawdził co i jak.
Jeżeli gazownik mówi że ok nie wykonując próby drogowej to już bym tam drugi raz nie pojechał. najlepiej poproś go żeby nagrał ci plik OSC i go podeślesz do mnie.
Co do ciśnienia na wolnych obrotach to sądzę że ok bo zielona hana musi na niższym chodzić przy tym silniku.
Porób fotki jak masz czym i zresetuj ecu benzyny bo mogła się rozjechać mapa Pb.
defender118:
Czasy wtryskow benzyny wachaja sie od 2,8 do 3,0 na kazdym wtrysku.Wtryski gazu 3,5
tempoeratura reduktora 81,cisnienie reduktora 1 bar cisnienie map sensora 0,4.
Gazownik twierdzi ze wszystkie parametry w programie sa ok i ze trzeba sprawdzic swiece,kable,cewki i podlaczyc sie pod komputer silnik zeby sprawdzic czy nie ma bledow.Odnosnie komputera benzyny to bylem juz w 3 zakladach i zaden nie moze sie podlaczyc.
http://w120.wrzuta.pl/obraz/5T7p7Y5Wiaz/snc00032
http://w120.wrzuta.pl/obraz/9vPlsq3NIuX/snc00033
http://w120.wrzuta.pl/obraz/aDU3P6bz8bR/snc00031
z tego co widze to xg ma 3 cewki.czy jesli w programie ustawione sa 2 cewki to moze byc to problemem?
bylem sie przejechac przed chwila.Na benzynie zaczal szarpac a na lpg przy wcisnieciu gazu w podloge cos zaczyna wybuchac/walic.Dodam ze auto jezdzilo dobrze na benzynie przed podlaczeniem staga.Nie wiem juz co robic bo gazownik ktory podlaczal mi staga umwya rece(reszte robilem sam).
KAROL208:
Podciśnienie wzięte z 1/6 kolektora ssącego może następować tzw pulsacja czyżby gazownik tego nie zauważył? ma byc tuż za przepustnicą z sumy wszystkich podciśnień.
Jeżeli stag zlicza ci dobrze obroty to daruj sobie ustawienia cewki służy to tylko do określenia prędkości obrotowej silnika obieranej dla staga.
Czujnik temp gazu i ciśnienie nie pomiędzy reduktorem a filtrem tylko pomiędzy filtrem a rozdzielaczem wtrysków i zrobić kompensacje listew należało by dla świętego spokoju mimo iż masz 2 wyjścia z golda.
Sprawdź czy nie pomieszałeś wtryskiwaczy PB:LPG
defender118:
Witam.Podcisnienie zrobione.NA forum lpg Panowie zmieszali mnie z blotem za sposob montazu wkretek od wtryskiwaczy.Zalecili demontaz calkowietego kolektora.Poszedlem za ich radami i demontowalem caly kolektor lecz na jego dolnej czesci- tej pod wtryskiwaczami benzyny zostala mi sruba od strony rozrzadu ktora trzyma mi ten kawalek kolektora.Zdejmowal ktos caly kolektor i wie czy ta srube da sie odkrecic bez zdejmwowanie oslony rozrzadu?
Nawigacja
[#] Następna strona