Forum > XG / Grandeur
[XG] Umiejscowienie wkrętek wtryskiwaczy od lpg
defender118:
Witam.Po wizycie u gaziarza wydaje sie ze instalacja jest wporzadku.Natomiast prawdopodobnie cos skopalem bo auto zarowno na lpg jak i na pb czasem ma mula i przerywa(czasem bardzo mocno).Podlaczylismy go pod tester i oto co wyszlo:
P0220-czujnik polozenia przepustnicy(moja wina bo go odlaczylem podczas pracy silnika
P0100-obwod przeplywomierza(to samo co wyzej)
P1159-cisnienia paliwa?
p1110-zawor regulacji zmiennej dlugosci kolektora
p0120-czujnik polozenia pedalu/przepustnicy(moja wina)
p0201-uszkodzony obwod wtryskiwacza -cylinder 1
Czy moglem cos skopac z wymienionych bledow?
dodam ze auto mialo wyjeta zarowke check engine(szkoda ze podczas kuna sie nie zorientowalem).Jest jakis sposob zeby wykasowac bledy bez podlaczania do komputera??(tester gazownika nie mogl wykasowac bo jakis blad wyskakiwal.Pzdr
grzebalem troche i okazalo sie ze kabel od pierwszego wtryskiwacza byl rozwalony.Naprawilem go i podlaczylem i check juz nie swieci.Auto na benzynie jezdzi wmiare ok.Wolne obroty za to sa tragiczne autem rzuca na boki a jak trzymam go na hamulcu to sie az wyrywa.Ale tu tez jest postep.Jak mu psikne plakiem w okolice dołu kolektora to obroty sie ladnie podwyzszaja i wyrównują-czyli ciagnie lewizne.
IgoReCzeK:
Może to żadna pomoc, ale proponuję gdzieś w przyzwoitych pieniądzach wykasować błędy i zobaczyć jakie się pojawią po tym fakcie? To da Ci obraz ewentualnych dolegliwości jakie doskwierają obecnie silnikowi. Nie jestem specem w LPG, ale to przynajmniej da bazę do dalsze dyskusji z osobami, którym temat jest bliższy. Miejmy nadzieję, że go podejmą.
KAROL208:
Opisz jakie masz graty wrzucone do auta. Pokaż fotki co do wkrętek to najlepiej jest je robić w podstawie kolektora ssącego ale tam jest podgrzewanie z obiegu chłodzenia silnika.
Ja mam u siebie wiercone w tej dolnej podstawie tuż obok wtrysku Pb i 3 wtryskiwacze mam schowane pod kolektor ssący. Silnik co prawda trochę inny ale budowa podobna.
Tutaj filmik z przejścia z Pb na LPG w 5sek zawór lpg puszcza
FILMIK
defender118:
Zdzieralem wczoraj kolektor.Nowa uszczelka zalozona, krucce wkrecone na kleju.Wolne obroty juz troche lepsze(okolo 600 i troche faluja+- 20 obr).Nie reaguje na psikanie plakiem w okolice kolektora czyli nieszczelnosc usunieta.Czyli pomijajac nie dokonca dobre wolne obr na pb jest ok.Na lpg masakra.Szarpie przy przyspieszaniu,zamula, wolne obroty od 400 800(szarpie jak go trzymam na D i hamulcu).Graty to Kme gold,hany zielone,stag-6 isa2,faro8.Zdjecia wrzuce jutro ale wtryski sa wkrecone tak jak u kolegi kilka postow wyzej.Na lpg wczesniej lepiej jezdzil.Wszystko sie jakos zaczelo odkad odlaczylem aku na 1h.Brak pradu ma jakis wplyw na staga?.
KAROL208:
Wydaje mi się że odległość wtryskiwacza od zaworu może mieć wpływ ale nie aż taki.
Na jakim ciśnieniu pracuje instalacja? Jak masz podłączone podciśnienia lpg i skąd wzięte podciśnienie?. jakie parametry pokazuje stag na wolnych obrotach tzn :map,czas wtrysku, temp gazu i reduktora no i ciśnienie?
Odłączenie aku nie powoduje nic złego poza wykasowaniem mapek. Ustawienia pozostają bez zmian.
Czy masz włączoną autoadaptacje?
Nawigacja
[#] Następna strona