Forum > XG / Grandeur

[XG] Umiejscowienie wkrętek wtryskiwaczy od lpg

<< < (6/7) > >>

KAROL208:
Pewnie po zmianie wkretek 100x lepiej niż było. Zdaj relacje co i jak.

defender118:
Wiec tak - silnikowi nic sie nie stalo chodzi jak miesiac temu.Na benzynie jezdzi elegancko.Na gazie jezdzi na 90%.Czasem czuc pojedyncze szarpniecie podczas mocniejszego przyspieszania.jechalem na lpg 150 km/h i bylo elegancko(pomimo ze czasem cos tam szarpnie(ale to dosc zadko).Wczesniej nie moglem sie do 70 na lpg rozpedzic bo tak szarpalo.Teraz pozostalo chyba tylko dogranie na komputerze?

KAROL208:
Szarpanie może też być spowodowane ,,szpilkami" przebicie w instalacji WN czyli świece cewki i kable.
U siebie w daihatsu mam czasami szpile i nie wiem czym to jest spowodowane  bo świece są nowe a mam cewko-fajki a wygląda to tak

defender118:
Witam.Prawdopodobnie znalazlem przyczyne szarpania na lpg.Jest to dziwny kabel w wtyczka wychodzacy z wiazki do cewek.Opieral sie o kabel wn i przeskakiwaly z niego iskierki.Do czego jest ten kabel?

kolejne pytanie to jakie podcisnienie powinno byc w xg w kolektorze.Ja na wolnych mam kolo 0,43 i podobno jest za wysokie.

KAROL208:
Edit z LPG forum
Taka wtyczka może być do kondensatora. U mnie w podobnym silniku tak jest nawet kolory grają.
Lewizne może ci zasysać przez zbiorniczek sterowania podciśnieniami (auto ma zapewne reg nawiewów pneumatyczne), ew. egr.
U mnie podciśnienie na wolnych 0,3 a max czasy wtrysków Pb ok 16-17ms.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej