Forum > Matrix / ix20

[ix20] Dla osób, które mają problem z Hyundaiem

<< < (18/19) > >>

jack55:
Chylę czoła dla Kolegi za odwagę i determinację w sprawie tylnego zawieszenia ;-)
Moim zdaniem powinniśmy wystąpić ze zbiorowym pozwem do HMP za sprzedanie  Nam po prostu bubla,zagrażającemu naszemu bezpieczeństwu.Ja sam doświadczyłem kilku niebezpiecznych sytuacji w związku z wadliwym zawieszeniem i przeskakiwaniem tyłu auta szczególnie na zakrętach na kiepskiej drodze.Zły kąt mocowania amortyzatorów z tyłu o którym pisze zbyniuw48 skutkuje tym,że nowe auto które wyjeżdża z fabryki na nowych amortyzatorach nie jest w stanie tłumić różnego rodzaju nierówności na poziomie wyższym niż dostatecznym i jest niebezpieczne.I ten fakt daje nam wszystkim podstawę do roszczeń względem koncernu Hyundaia.
Dealerzy udają, że wszystko jest ok i zamiatają sprawę pod dywan zostawiając Nas samych z problemem.I to wszystko w samochodzie za 60tys. zł
Fakt mieliśmy pecha kupując ix20.Jezdziłem nowym i30 oraz nową Kią Sportage i w tych autach zawieszenie pracuje nienagannie.Także nasz model jest chyba jedynym w całym koncernie z tą przypadłością, która tak daje się Nam we znaki psując wszystkim radość z jazdy  :-(  :-(
A szkoda bo gdyby nie to, ix20 byłby naprawdę fajnym samochodem.

wojbur:
Czy sprawę wyeliminowana od któregoś miesiąca/rocznika produkcji?

zbyniuw48:
Nie mam doświadczenia jak powinien wyglądać pozew zbiorowy, ale myślę że powinien być podparty opinią rzeczoznawcy, czy biegłego w sprawach motoryzacyjnych. To są konkretne koszty i nie wiem czy byliby chętni się na to złożyć.

[ Dodano: 2014-06-14, 19:34 ]

--- Cytat: "wojbur" ---Czy sprawę wyeliminowana od któregoś miesiąca/rocznika produkcji?
--- Koniec cytatu ---

Wystarczy pójść do dowolnego dealera Hyundaia. uklęknąć na dowolne kolano, z tyłu dowolnego ix-20 i spojrzeć na dowolny tylny amortyzator. Jeśli wygląda tak:
http://www.ulozto.cz/x2o5Au9/pred-jpg   to znaczy że Koreańczycy mają głęboko gdzieś narzekania użytkowników mimo, że wiedzą o tym co najmniej od 2011 roku.
Jeśli wygląda mniej więcej tak: http://www.ulozto.cz/xm1z7dA/po-uprave-jpg  to znaczy że coś zrobili. Zawieszenie mojego auta  tak właśnie wygląda.
Mało wtajemniczonym podpowiadam, że zdjęcie pierwsze pokazuje koło lewe a drugie pokazuje koło prawe. :lol:

PS.  Podobno Florimex produkuje już plastikowe osłony pod silnik do naszych ix-ów

jack55:

--- Cytat: "wojbur" ---Czy sprawę wyeliminowana od któregoś miesiąca/rocznika produkcji?
--- Koniec cytatu ---

Niestety koncern Hyundaia nic z tym nie robi i usterka dotycząca zawieszenia w ix20 nadal występuje,pewnie wersja po FL dopiero będzie pozbawiona tej przypadłości :-(

lukasz.zst:
ja mam taka opinie biegłego jak był problemy z moim zwieszeniem . Ja uważam że sprawa do wygrania tylko pytanie jest moje co oczekujecie , auto jest bezpieczne komfortowe .
Ja mam tak za modyfikowane zawieszenie że teraz jest cacy jak w francuskim aucie , jak by ktoś chciał zobaczyć  moje zawieszenie i przejechać sie zapraszam do Katowic  niech pisze dominie.

Jak ja bym wystosował pozew grupowy zadał bym  
- bardzo dozę zużycie paliwa nie zgodne z danymi
- Gwarancja każdy ma z nas inna, w Polsce jest pełno wykluczeń gdzie w Np Niemczech  jest pełna 5 letnia gwarancja na całe auto

Wysyłam pismo do Hyundaia  maja mi napisać:
Jak kupie nowy ix20 1.6 LPG ( fabrycznym ) automat w Czechach nowy to tam pisze że gwarancja jest na całą Europe , pytałem sie w serwach i powiedzieli że nie mogę takie auto serowacieć w Polsce i nie obowiązuje tu gwarancja

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej