Forum > Matrix / ix20
[ix20] Dla osób, które mają problem z Hyundaiem
lukasz.zst:
Jutro napisze do kliku serwisów e-mial z prośba czy znają temat w serwisach hyundai w checzach
sense:
--- Cytat: "dekra" ---Sprzedawca nie chce, bo w przypadku pozytywnego załatwienia tematu będzie miał na karku być może kilkaset takich przypadków i wyraźnie "rżnie głupa" twierdząc, że to jest "normalna praca zawieszenia".
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: "dekra" ---Sprzedawcy czekają wyraźnie na upływ rocznego terminu gwarancji na zawieszenie, amortyzatory, aby mogli już zupełnie legalnie powiedzieć nam gdzie mają nasze uwagi.
--- Koniec cytatu ---
Też tak to widzę. Wypada zatem pokazać innym ile warta jest marka Hyundai.
Powiem więcej: przed zakupem pytałem sprzedawcę o ew. stuki w zawieszeniu w konkretnym samochodzie, który zamierzałem kupić (słyszałem wcześniej o sygnalizowanych problemach i chciałem uniknąć kupna wadliwego auta). Otrzymałem odpowiedź, że nieznane im są jakiekolwiek wady zawieszenia i związane z tym reklamacje odnośnie modeli iX20.
Mimo to, po wpłaceniu zaliczki poprosiłem o odbycie jazdy próbnej przez sprzedawcę pod kątem sprawdzenia stuków. Otrzymałem kolejną odpowiedź, że z zawieszeniem jest wszytko OK (przypominam, że pytałem o stuki).
Posiadam całą korespondencję mailową.
Także cóż można powiedzieć - kupując towar za kilkadziesiąt tysięcy, zostałem bezczelnie i z premedytacją oszukany. :shock:
Szkoda, że tylko nas trzech jest gotowych walczyć o swoje prawa. Przypominam, że na dzień dzisiejszy chodzi o zgłoszenie problemu do UOKiK i do Federacji Konsumentów.
lukasz.zst - również z niecierpliwością czekam na nowe wieści.
lukasz.zst:
Dobrý den,
s touto závadou jsme se ještě my tady v Opavě nesetkali. Na našem serveru Hyundai, to řešili kolegové, kteří provedli výměnu tlumičů z dieslového motoru.
Závada se již po výměně neprojevuje. Tutíž doporučuji, výměnu provést v autorizovaném servise.
S pozdravem,
Steinwirt Tomáš
REPREcar s.r.o.
Přemyslovců 344/6
Opava - Jaktař
Tel.: +420737213495
Taka dostałem odpowiedz , trzeba wymienić zawieszenie tak pisze na zawieszenie z aut z silnikiem diesla
larry:
Ja w serwisie parę razy zgłaszałem już dziwne odgłosy zawieszenia.
Ale niestety jak chce pokazać podczas jazdy serwisantowi w czym problem to nie wychodzą te odgłosy. A serwis za każdym razem sprawdza i oczywiście stwierdza że wszystko jest dobrze. Jak pytałem czy ktoś im inny zgłaszał te problemy to twierdzą że nie.
U mnie nie słychać ewidentnego metalicznego dźwięku więc nie wiem jak to zdefiniować tym bardziej że w tym samym czasie plastiki przednich słupków też ostro dają znać o sobie.
Pytanie do lukasz.zst
Czy zamierzasz zrobić wymianę amorków w Czechach czy będziesz nagabywał serwisy lokalne ?
KoTeK:
--- Cytat: "larry" ---......... Jak pytałem czy ktoś im inny zgłaszał te problemy to twierdzą że nie.
--- Koniec cytatu ---
U mnie stwierdzono, że jestem pierwszym użytkownikiem, który zgłasza łuszczącą się kierownicę, ale jestem drugim w tym tygodniu :mrgreen:
Łuszcząca się kierownica.
Nawigacja
[#] Następna strona