Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster

[S-Coupe] Trzyma obr. ~1500.

<< < (3/4) > >>

skali:
Odgrzeje, ale będzie dla potomnych ;)
U mnie jest coś takiego.. Nudziłem sie jak wracałem ze Szczecina i wygląda to tak :D
 //www.youtube.com/watch?v=rU6q8IXCGdo

Jak widać przy 3,5 obr/min, puściłęm gaz, wrzuciłem luz.
Spalanie w normie, nic dziwnego poza tym sie nie dzieje

Pabl0:
U mnie w J1 był walnięty czujnik położenia przepustnicy. Po wymianie obroty w normie :)

pawliksz:
Poruszę dalej temat.
Od nie dawna u mnie scupie  trzyma obrony na wysokim poziomie. 3-3,5-4 tys i nie chcesz zbytnio opadac tylko trzyma tak non stop. Tylko słychać jakby zasysał (jak jakiś odrzutowiec) powietrze w okolicach sil krokowego. Jak odłącze krokowy obroty odrazu spadają, ale zaczynać się dusić... Po jakimś czasie obroty spadną i zasysanie również znika. Patrzyłem czy nie ma dziur po przewodach od powietrza, ale nic nie ma.

Mogą to być jakiś czujniki wyżej opisywane?

harabin:
No to widzisz juz gdzie jest problem :)

No przelatujace powietrze daje zawsze jakies odglosy, :D
A może jednak łapie lewe powietrze?

Tymczasowo możesz odłączyć krokowca i ustalić obroty śrubka oporową :)
Jednak tego krokowca należy przywrócić do używalności, byś nie miał problemów np zimą  :) Do tego jeszcze nie wiem czy przypadkiem po odpieciu krokowca ECU nie przestawia sie w tryb awaryjny.

I tak moze to byc tez wina któregoś z wyzej wymienionych czujników ale zdaje sie, że nie wchodził by aż na tak wysokie obroty wiec na odległość wnioskuje ze to rypnięty krokowiec.

pawliksz:
Jak napisałem post, zaświtało i poszedłem i odłaczyłem krokowca i chodzi teraz jak złoto
(oczywiście na przepustnicy został podkręcony). Teraz trzeba kupić nowego... na ALL jest za 210 firmy no name, który pasuje do scoupe i do innych modeli. Wpisałem np audi 80 coupe to już ten sam był za 120pln I co zrobić?
Używki nie chce bo już 3 kupiłem i niby wszystkie były sprawne...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej