Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
[S-Coupe] Trzyma obr. ~1500.
voytekk1:
trzeba sprawdzić po koleji wszystko, możesz ściągnąć doprowadzenie powierza przy przepustnicy i zobaczyć jak chodzi, czy od razu po puszczeniu gazu zamyka się i nie zmienia swojego położenia. Uważaj tylko żeby Ci nic nie wypadło. Dalej możesz zobaczyć jak chodzi na ciepłym silniku przy odpietym krokowcu. Przydało by się również sprawdzić kompa czy żadnych błędów nie ma. Próbowałes resetowac kompa?
harabin:
Krokowiec dziala na cieplym silniku, dlaczego mialby nie dzialac :)
Spuszczasz noge z gazu wtedy czujnik halla ustala obroty uzywajac do tego wlasnie krokowca :) Odpinanie go i ustawianie obrotow naciagiem linki jak to bylo w gaznikowcach jest niepoprawne jednak jak widac niektorzy na sile tak robia :)
Czujnik halla, czujnik temperatury wody (sa 2) jak i wlasnie walniety krokowiec moga byc przyczyną, posredni wplyw ma tez MAF czyli przeplywomierz :)
Czujnik polozenia walu odpada bo wtedy by chyba nawet nie odpalil, po lambdzie by sypalo bledami, MAP-sens tez nie bo to nie turbo.
Jeszcze jedno co to czujnik polozenia przepustnicy.
Tyle tego jest :)
WooojaS:
Niestety nie sprawdziłem krokowca, bo zająłem sie innymi rzeczami. Byłem u gazownika, wymieniłem przewody i świece i o wiele lepiej jeździ, jednakże obroty nadal podtrzymuje:)
Wiem, ze duzo żądam, ale szybciej komuś z głowy zajmie napisanie gdzie się co znajduje, niż mi przeszukiwanie manuala...
Cibor:
Zobacz czy śrubka oporowa od przepustnicy nie jest zbyt dokręcona.
tomek27:
--- Cytat: "Cibor" ---Zobacz czy śrubka oporowa od przepustnicy nie jest zbyt dokręcona.
--- Koniec cytatu ---
nie może być bo w końcu spada do 800 obr.
W lantrach jest śmieszny czujnik prędkości (w liczniku), który powoduje wzrost obrotów kiedy auto zaczyna się poruszać np z górki kiedy jest na "luzie". Obroty wzrastają z 800 do ok 1200 obr. Możliwe, że coś podobnego jest w s-coupe i jest walnięte.
Nawigacja
[#] Następna strona