Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
[S-Coupe] Trzyma obr. ~1500.
WooojaS:
Witam.
Dziś opiszę kolejny problem, który pojawił sie jakis czas temu. Robiłem testy, sprawdzałem i nie wiem co to może powodować.
Mianowicie, obojętne czy na gazie czy na benzynie, silnik bardzo powoli schodzi z obrotów od ~1500 do 800... Do 1500 schodzi normalnie, tak jak byc powinno a potem zatrzymuje się i bardzo powoli opada. Tak ok. pół minuty. Sprawdziłem linkę gazu ale jest ok.
Co to może być?
Spalanie mi wzosło o ok.2L.
[ Komentarz dodany przez: IgoReCzeK: 2012-10-04, 08:36 ]
Tagowanie tematu.
Timon:
Wyjmij krokowca, podepnij go pod jakieś zasilanie 12V i zobacz czy się płynnie wysuwa i wsuwa w całym zakresie. Jak go przeczyścisz to też pewnie będzie lepiej. U siebie raz czyściłem, poprawa widoczna, ale chyba zrobię to jeszcze raz..
Tu jest jakiś opis ogólny z nowszego coupe:
http://forum.hyundaicoupe.pl/viewtopic.php?f=27&t=2033
WooojaS:
A w hondzie walnięty krokowiec objawiał sie falowaniem obrotów 800-1500... tutal podtrzymuje...
Ok, dzis wieczorem to przeczyszcze :)
skali:
To nie krokowiec. Myśląc logicznie odłączając krokowca problem by znikł, a po drugie krokowiec nie pracuje na ciepłym silniku.
PS. Mam tak samo odkąd go kupiłem i sie nie przejmuje, one tak mają :D
WooojaS:
No własnie krokowiec działa... niestety działa. W hondzie jak juz zaczął falować to obojętne jaka była temp to zawsze falował. Może i one tak mają... ale moja scorupka kiedyś tego nie miała.
Nawigacja
[#] Następna strona