Autor Wątek: Hyundai Accent 2 (2000r.) - Car Audio  (Przeczytany 8307 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kml

• Gość
Hyundai Accent 2 (2000r.) - Car Audio
« Odpowiedź #30 dnia: 13 Styczeń 2009, 10:59:49 »
Cytat: "BartBartez"
Cytat: "kml"
bitex jest twardy jak skała po wyschnięciu

Wygląda na to, że są różni producenci Bitexu i różne produkty :roll: . Ja znam Bitex który jest miękki i praktycznie nigdy nie wysycha do końca.

No wlaśnie :) W kazdym razie ten co wysycha na skałę to nie jest najlepsze rozwiązanie do konserwacji IMO.

xardas

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 13 Styczeń 2009, 12:16:42 »
kpawel dzięki za wymiary.

Cytat: "Erebus"
Spotkałem się też z tym, że do profili zamkniętych używano pianki ( takiej jak do okien) nieźle to wygłuszało ale to moim zdaniem dziwne rozwiązanie.

Co do tego to pianka montażowa chłonie wilgoć, która będzie miała gdzie zostać - rdza w dzwiach będzie miała świetne warunki do rozwoju.

A do wygłuszania drzwi to na folię tą standardową w drzwiach to nalepię maty, na to dam piankę taką jak pod panele (ona nie nasiąka wilgocią) i na to tapicerkę (o ile to będzie możliwe i będę to miał).

Panowie - Uszczelki do głośników - skąd je wytrzasnąć, albo jak zrobić, prócz tego bitexu (bo to takie samo rozwiązanie jak sylikon do brodzika i wanny, albo uszczelki od weków słoików po ogórkach kwaszonych :D) ) ?.

Co z kostkami do radia clarion db288 i dxz388 ?? - te wyjście z hyundaia accenta 2000r. to będzie ok i nie będzie problemu z podłączeniem ??

Vex

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 13 Styczeń 2009, 17:52:39 »
Maty oczywiscie pod folie. Kostki ISO oczywiscie. Pewnie bedzie potrzebna przejsciowka HYUNDAI >ISO bo raczej w standarcie nie ma. No chyba ze masz juz jakies cywilizowane radio zalozone to istnieje prawdopodbienstwo ze ktos juz polaczyl (chyba ze pociol przewody :) )

xardas

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 20 Styczeń 2009, 17:32:19 »
Dobra, rozdrapuję temat. Nie daje mi spokoju te pytanie:

Mogę sobie kupić Hertz DSK 165 (na przód) i Hertz DSK 135 (na tył) - nowe z gwarancją itp.
Albo używane Hertz ESK 165 (na przód) i Hertz ESK 135 (na tył) - takie ze stożkami, o większej mocy niż DSK.

Oba zestawy na zwrotnicach, z tweeterami. Będą grać pod tym radiem CLARION DB 288 http://www.allegro.pl/item529970877_clarion_db_288_mp3_4x50w_aux_in_usb_g2l_f_vatodss.html

Kurde ludzie , co wybrać bo ceny DSK nowe i ESK używane są podobne ?

Vex

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 20 Styczeń 2009, 21:54:45 »
Ja bym bral nowy zestaw na zwrotnicach, wystarczy. Uzywanych glosnikow osobiscie bym nie kupil.

xardas

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 22 Styczeń 2009, 09:42:05 »
Odświeżam temat. Zdecydowałem się na audio :

Radio: CLARION DB288RUSB USB/MP3/AUX
Przód Helix Dark Blue 62.1 (16 cm)
Tył: Helix Dark Blue 52.1 (13cm)
Prawdopodobne wygłuszenie to taśma dekarska (nie odpada, nie spływa od gorąca, jest miękka)

Może macie jakiś dobry pomysł na montaż tweeterów ?? Myślałem o słupkach, a może ktoś montował w tych plastikach od lusterek ?
PS. Jak zdjąć plastiki od lusterek ?

xardas

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 23 Marzec 2009, 17:01:36 »
Właśnie zrobiłem część zakupów i mam je w domu.
MAM:
Radio to tak jak miało być clarion db288 nówka
Przód to głośniki helix H136 espirit nówka

I jak myślicie dobrze zrobiłem ? No i teraz mam problem bo mam wybór w głośnikach na tył w tej samej cenie wziąść nowe:
Helix dark blue 52.1 czy też nowe
Helix HXS 135 MK II

Co wybrać ?? Jaka jest różnica między nimi ?

Vex

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 23 Marzec 2009, 19:04:46 »
Co bedzie z tylu wiekszego znaczenia juz nie ma.

xardas

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 23 Marzec 2009, 22:52:48 »
Vex wiedziałem że ty napiszesz :) . Ale co ogólnie to te głośniki co mam na przód są ok ? Początkowo chciałem hertze, ale nie stać mnie na wzmacniacz a membrany mają takie że mogły by mi w dzwiach zamoknąć i do tego te wysokie za wysokie tony, ale nie mi to oceniać. Za te co teraz kupiłem nowe dałem 235 zł, z przesyłką, bo to była licytacja...

Ale jakbyście mieli wybrać między tymi dwoma zestawami na tył to co byście wzieli (db 51.1 mają mylarowy tweeter, a hxs mimo że to klasa wyżej ma aluminiowy) i co lepiej za gra, bo koszt ten sam ?

xardas

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 27 Kwiecień 2009, 14:07:50 »
A więc jakieś 3 tyg temu zamontowałem:
Radio clarion db288
Przód to głośniki helix H136 espirit
Tył to Helix dark blue 52.1

Wszystko gra czyściutko i przyjemnie. Po wyregulowaniu wszystkiego to gra praktycznie jak system bose z mazdy 6 mojego braciaka. Kabelki z przodu wymieniłem, na nowe. Głośniki są umiejscowione na 3 cm dystansach, a drzwi wygłuszone. Basik w porządku, wszytko zamocowane tak że nic trzeszczy nic nie puka. Każka zwrotnica jest na swoim oddzielnym trzymaczu, z podkładkami aby nie drgały. Teraz tylko lać gasoline, włączyć muze i w drogę. Ahh tego mi było trzeba... :)