Autor Wątek: Elektryka - Nie dziala podnoszenie przedniej szyby ...  (Przeczytany 2425 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Cien

• Gość
Elektryka - Nie dziala podnoszenie przedniej szyby ...
« dnia: 10 Styczeń 2009, 22:29:53 »
Hmm...
Elektryka - Nie dziala podnoszenie przedniej szyby ... Patrze a tu nagle nie dziala prawa "Szyba" - tzn opuszcza , ale nie podnosi, jak to bywa w najmniej oczekiwanym momencie :/
Szybko wydlubalem zespolony przelacznik (tylko na szyby przednie), na slepp (troche na logike), efekt spalony bezpiecznik - pozniej juz z gorki, okazalo sie ze przelacznik padlo "na krotko" udalo mi sie domknac szybe z powrotem :)

Teraz naprawiam przelacznik bo nowy, jak mi powiedziano w skiepie w Lodzi to az 170 PLN :(
Wiec przystapilem do pracy - okazuje sie ze wystraczylo rozebrac przelacznik zespolony na elementy pierwsze, i podpilowac styki (stare wypalone) :)

Okazuje sie nie takie trudne, ... no dobra elektryka samochodowa nie jest mi taka obca ;-)

Super, mozna zaoszczedzic 170 PLN :)

Polecam tylko dla osob ktore lubia i umia majsterkowac - Kolegom z Lodzi tez moge pomoc osobiscie :mrgreen:

e-gen

• Gość
Elektryka - Nie dziala podnoszenie przedniej szyby ...
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Styczeń 2009, 23:16:02 »
Przerabiałem to w Lantrze - rozbiórka przełącznika zespolonego (po stronie kierowcy) i zabieg pilniczkiem/papierem ściernym i gotowe :D