Forum > i20
[i20 PB] Znikajacy płyn chłodzący
vojta81:
No kaleką nie jestem, ale na tych zaciskach nie ma żadnych srubek zeby to zacisnąć :-)
No i troche D..a, pęknięty wąż od chłodnicy, niby nic, tylko nie mają nigdzie w magazynach na stanie tego węża i zostałem bez autka na kilka dni :-/
robaszek127:
Opaski są ale takie zaciskowe więc po zdemontowaniu rury u mnie ciekło pomalutku i dopiero druga taka zwykła zakręcana załatwiła sprawę.
Rurę pewnie można kupić podobną w sklepach z częściami do aut. Tylko trzeba wziąc starą i po przymierzać.
matejo:
u mnie uciekało przez górny korek, trzeba go do końca dokręcić aż zaskoczy na swoje miejsce... ślad po uciekającym płynie miałem na masce od spodu .. jakby komuś biała farba się rozlała na maskę ;) już od 2 lat po kłopocie.
Kudłaty_1975:
Ten pękający przewód to ponoć przypadłość i20. Wspominał ktoś tu już o tym na tym forum, lub wyczytałem to gdzieś indziej. Do przypadłości i20 dodam jeszcze elektryczne wspomaganie (źródło: Auto Świat). Ponoć to też wrażliwy element tego samochodu i często odmawia posłuszeństwa. Nie wypada nie wspomnieć o zewnętrznych klamkach drzwi, wewnętrznych klamkach drzwi (łuszczy się/schodzi powłoka chromowana/niklowana), tylnej klapie, osłonach przeciwsłonecznych.
Przemyslav:
--- Cytat: "albert" ---Ja miałem lekki wyciek z dolnego korka chłodnicy. Był on plastykowy i przy wkręcaniu został uszkodzony gwint. Ciekło tylko na ciepłym silniku. Po zgaszeniu silnika po ok. 10 min. nie było już śladu po płynie i nie ciekło. Wymieniłem korek na stalowy i wszystko gra. Powodzenia w naprawie. :-D
--- Koniec cytatu ---
Mam podobną sytuację, ucieka płyn chłodniczy, ale nie widać miejsca wylewania itd... nie mam masła, nie pali na biało itd... Przy 50.000 km na liczniku serwis podejrzewa sam korek. I teraz jaki typ stalowego i który:
- zbiorniczka wyrównawczego, czy
- od chłodnicy?
Pozdrawiam :)
Nawigacja
[#] Następna strona