Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
[Scoupe GT] Regulator doładowania
Tigersoft:
Garett T15 dmucha do 0,5 bara w oryginale więc tz jestem ciekaw jak osiągnąłeś tam 3 razy większe ciśnienie ????
a jak już by było to ide w zakład ze by panewki nie wytrzymały pierwsze bo w scoupe lubią sie niszczyć...
Alfik1986:
Chłopaki nie ściemniam!!! Sam jestem w szoku teraz zmniejszyłem wszystko na 0,8bar i śmiga ok :) kupiłem to auto niedawno nie wiem czy było coś w nim modzone. Tigersoft jak wcześniej stwierdziłem ze auto przy 1,3-1,4bar na 4 biegu tak jak by odcinał zapłon czyli szarpie to Cibor stwierdził ze to wina wtrysków wiec widzisz ze cos nie tak jest bo wtryski wytrzymują z tego co czytałem do 140KM.... długo nie jeździłem na takich konfiguracjach tylko przy ściganiu się :) musieli Byście to zobaczyć :D:D:D Ostatni ścigałem się z audi A4 1.9tdi ze schamowanym silnikiem na 168KM i przegrał 3 razy na odcinku 600m :) troszkę był zdziwiony. Prawdopodobnie w piątek będe jechał schamować mojego S-Coupe wiec napewno wydruk wstawię w tym wątku :) ps. wskaźnik jest ok bo mierzyłem tez manometrem profesjonalnym i było 1,3 w szczycie. Jeśli chcecie filmiki to co dokładnie nagrać?? na 2 biegu na oponach 205 przy gwałtownym przyciśnięciu pedału gazu do końca kola zaczynają się obracać aż do odcięcia zapłonu....... na oryginalnym wskaźniku TURBO zapala mi sie zawsze czerwona kontrolka ta ostatnia :mrgreen:
Cibor:
Alfik1986, Audi A4 1.9 TDI to muł!! Też takową odstawiłem już na 1 nie miał szans!! Tamto to limuzyna ważąca ponad 1200 km a nasz niespełna 1000 a poza tym to diesel!! na malutkiej pompce.... Wtryski to nawet do 180 HP wytrzymają tylko że to otwarcie na 100% więc szybko padną.... Alfik1986, na pewno nic nie było "modzone" bo do naszych samochodów nie ma kucizny!! A skoro ty pompujesz 1,4 bara na serii to jest to ewenement na skale światową!! Sorry ale nadal Ci nie wierzę!!
"przy gwałtownym przyciśnięciu pedału gazu do końca kola zaczynają się obracać aż do odcięcia zapłonu": koła zwykle się obracają....
"na oryginalnym wskaźniku TURBO zapala mi sie zawsze czerwona kontrolka ta ostatnia": normalne....
Filmik to nagraj jak przyśpieszasz tzn. prędkościomierz oraz wskaźnik bossta w osobnym filmie....
Do puki nie zobaczę filmów z bosstem i przyśpieszeniem oraz wykresu NM, HP, VMAX, to sorry stwierdzam !! !! !! ŚCIEMA !! !! !!
Poprawiam, wcześniej zapomniałem podać linku do filmiku z bosstem //www.youtube.com/watch?v=gnaVhbQULkU
Alfik1986:
takowe filmiki wstawie na youtube bo nie lubie jak ktos pisze ze opowiadam jakies bajki czyli ze sciemniam :/ mysle ze po samym wydruku z chamowni bedzie wszystko wiadomo. pewnie jak wstawie filmiki to Cibor znow napisze ze to sciema.... a jesli chodzi o Audi to jego wlasciciel jest moim kolega i osobiscie bylem z niam na chamowni i w V-TECHu i jego osiagi sa duze 168KM i 398NM wiec nie jest to jakies auto spotkane na drodze podczas wekendowej jazdy samochodzem!!!!
Alfik1986:
jeszcze ciekawostka do turbo mianowicie zaczyna dzialac od 1400rpm (zapala sie pierwsza pomaranczowa dioda) i jest juz ok 0,2bar i przy 3500RPM jest juz 1,3-1,4 bar. moze po prostu wczesniejszy wlasciciel zmienil turbo na jakies inne??
Nawigacja
[#] Następna strona