Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster

[Scoupe GT] Regulator doładowania

<< < (12/13) > >>

Cibor:
Turbo możesz nie załączyć nawet przy 4 tys. obrotów... Zależy jak będziesz przyśpieszał... Skoro myślisz że poprzedni właściciel zmienił turbo walnij się pod furę i cyknij parę fotek... Zobaczymy czy to T15... Zrób zdjęcia DP i Dolotu... Sorry ale jakoś nie wierzę aby G4EKT wytrzymał ciśnienie 1.4 bara i Garrett T15 napompował tyle bez dziury... Kolokwialnie mówiąc zakręcił by się.... Jak zobaczę jak jeździ oraz wykresik to uwierzę.... Alfik1986, wiesz mogę napisać że mam słona w szafie, i nie uwierzysz w to do puki Ci tego nie udowodnię... Tak samo jest z tym ciśnieniem...

Alfik1986:
Nagrałem 2 filmiki jeden z Turbo Boost na którym widać doładowanie Mojego S-Coupe z efektem odcięcia zapłonu co juz wspamniałem wcześniej i zaczyna się tak dziać dopiero na 4 biegu.... a ten kolejny pokazujacy jak turbo zaczyna sie wkręcac na 5biegu zaczynajac od 1000RPM (i pedal w podłodze)

boost
//www.youtube.com/watch?v=Piv7XwSXE7o

5bieg
//www.youtube.com/watch?v=lR8omplcbGc

harabin:
Alfik1986 po prostu zapodaj zdjęcie z pod maski, od przodu i z góry. No i jeszcze z pod spodu i wszyscy ci uwierzymy jak zobaczymy to o czym myślimy.

Cibor
"na oryginalnym wskaźniku TURBO zapala mi sie zawsze czerwona kontrolka ta ostatnia": normalne....

Mi sie nie zapala i paru osobom z forum też. Zanim kupiłem swojego oglądałem 7 innych S-coupe GT i też się nie zapalała ostatnia dioda tak więc..........

Alfik1986:
Dziś jadę do kielc po Intercooler wiec przy zakladaniu go porobie fotki turba, zastanawialem sie wczoraj dlaczego mi tak dmucha turbina i poczytalem troche o tym, i podejrzewam ze moze byc jakas hybryda zrobiona czyli jakis inny wirnik z innego turba. mam przejechane 195tyś wiec przy takim stanie licznika z tego co pisaliscie to turbo nadaje juz sie do regeneracji..... a u mnie jest przeciwnie dmucha i to strasznie.... jedyny problem z tym turbo to ze pochlania mi olej, wdmuchuje go do dolotu... ps. na dodatek mam jeszcze pekniety kolektor wydechowy i delikatnie przez szczeline dmucha spaliny juz mam sprawny wiec go wymienie i zobaczymi ile dmuchnie wtedy turbo....

Cibor:
Człowieku wywal to MBC!! Załóż Blow Off-a, kup lepszy wskaźnik niż ten auto gauge, lepsze są już z silniczkiem krokowym, zregeneruj turbo!! Jak Ci sadzi już olejem, to oznacza że uszczelniacze na wałku są wyrobione i sadzi!! Tylko patrzeć kiedy Ci sprzeda pierwszą dawkę oleju w wydech będziesz miał chmurę za sobą a później to już potok oleju i dymek dymek dymek!! Zmniejsz ciśnienie, oddaj fure do tunerów niech orzekną czy to seria siedzi w cylindrach i na rozrządzie (na 1000% TAK)... Chcesz dmuchać więcej... jesteś, odważny, masz dużoooo kasy czytaj: http://www.cardomain.com/ride/2581255 .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej