Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
[Scoupe GT] Regulator doładowania
harabin:
--- Cytat: "jagucio" ---Sorry za podłączenie się pod temat, ale widzę że tu sami znający się w temacie silników Turbo...
Czy ktoś z was wie czy można zamontować taki silnik z SCoupe Turbo do Ponego 1.5??? Czy łapy pod silnikiem w SCoupe są w tych samych miejscach co w Ponym??? Bo sadze że nie warto montować turbo do oryginalnego silnika...
--- Koniec cytatu ---
Będzie wszystko pasowało bo blok jest ten sam(jeśli masz silnik 12V), jednakże wątpię żebyś znalazł silnik w idealnym stanie, dolicz sobie odrazu 1000zł na regeneracje turbo :D Ale jak już znajdziesz i zamontujesz to nie będziesz żałował. TURBO robi swoje :D
Cendra:
w Ponym nie było silników 12v. Scoupe I gen miało takie same silniki jak Pony
jagucio:
--- Cytat: "harabin" ---ednakże wątpię żebyś znalazł silnik w idealnym stanie, dolicz sobie odrazu 1000zł na regeneracje turbo :D
--- Koniec cytatu ---
Domyśliłem się... Planowałem ściągnąć z zagranicy całego SCoupe Turbo i z niego wydłubać silnik i inne potrzebne części... A ktoś już z forum takie coś przerobił??? Tak to miałbym kogo się zapytać o problemy ( bo pewnie prędzej czy później jakieś na pewno będą)...
harabin:
--- Cytat: "Cendra" ---w Ponym nie było silników 12v. Scoupe I gen miało takie same silniki jak Pony
--- Koniec cytatu ---
Pomyliło mi się z Accentem :D
No to możesz bez większych problemów wsadzić silnik z ECLIPSE :o :D
Więcej mocy i bardziej niezawodny.
Cendra:
--- Cytat: "harabin" ---mniej niezawodny.
--- Koniec cytatu ---
chyba mniej zawodny :> harabin, nie pij tyle :P
Nawigacja
[#] Następna strona