Forum > Lantra

Problem z Odpaleniem raz pali raz Nie

(1/3) > >>

Tajniaczek:
Witajcie zapaleńcy w Nowym roku życze wam Bezawaryjnych podróży i obniżek cen Paliw. wracając do tematu, zaczne od tego że sprzedałem ;( moją wierną toważyszke Lantre i nowy właściciel ma znią mały problem <co?> raz pali raz nie :oops: . Przed sprzedażą ,została wymieniona cewka zapłonowa ze względu na zdiagnozowanie braku iskry. Na nowej cewce odpaliłem i nie miałem żadnych problemów,przejechałem 150 km auto było wielokrotnie gaszone i odpalane. Iskra była cały czas teraz jest tak silnik kręci i raz iskra jest raz jej nie ma, na wejściu do cewki prąd jest na wyjściu z niej też. :> Kopułka wymieniona 1,5 roku temu świece roczne kable roczne, dziwne jest to że jak odpali to za 1 razem a jak nie to zalewa świece ;/ ( mokre od paliwa), auto jak chodzi potrafi samo zgasnąć i już nie odpalić tego dnia tylko z rana następnego. Przy przekręceniu zapłonu dziwnie strzela część ze zdjęcia.

<pomocy> Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu usterki. Pozdrawiam Taj

BartBartez:

--- Cytat: "Tajniaczek" ---Przy przekręceniu zapłonu dziwnie strzela część ze zdjęcia.
--- Koniec cytatu ---

Nie widzę zdjęcia :roll:

Tajniaczek:

--- Cytat: "BartBartez" ---Nie widzę zdjęcia
--- Koniec cytatu ---

Już poprawiłem ;-)

Grzesik1:
Tajniaczek PT czyli tranzystor mocy. Pewnie niedługo bedzie tak, że nie będzie wcale iskry. Z którego roku lantra była?

BartBartez:
To chyba nie jest PT.
Wygląda na jakiś elektrozawór podciśnienia

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej