Forum > i20
[i20 PB] Skrzynia biegów i20 - wasze opinie
Kolon:
Mi powiedzieli że mam wycieki ze skrzyni i że tak jest w i20, pojechałem do innego mechanika u którego serwisowałem 2 inne auta mówi że jest ok, zresztą auto ma już 4 lata i do tej pory skrzynia chodzi z tego co widzę lepiej niż w niejednym modelu z produkcji na Polskę i odpukać nic się nie dzieje, biegi ładnie wchodzą czasem 1 i R stawi opór ale to rzadkość. Więc jak powyżej odradzam ASO Raba II w Jaworznie prawdopodobnie wyczaili że mi nikt sylikonu w skrzynie nie napchał to chcieli mi to wcisnąć a zabieg "jedyne" 1000 zł kosztuje.
rafcio007:
ASO w Białej Podlaskiej odradzam, auto jak było zostawione pod aso tak cały czas stało nie ruszone, po prostu ręce opadają, oni problemu nie widzą, grzecznie podziękowałem im miłymi słowami, no cóż jak widać nikt problemu z ich strony nie widzi, a kierowcy problem robią z niczego:)
de_assis:
U mnie tej zimy to samo co chyba u rafcio007. Auto zawsze zostawiam na jedynce, rano odpalam i od razu wsteczny, zdarzy sie, ze trzeba drugi raz wysprzeglic - raz na jakis czas, ale ostatnio to jest jakas masakra, prawie ze za kazdym razem trzeba drugi raz wysprzeglac, wczesniej jeszcze jak nie wchodzil wsteczny to robilem ruch wajcha na inny bieg i od razu wracalem i lubial wskoczyc, teraz nie ma takiej mozliwosci. Nie wiem czy to wina zimy czy cos sie zepsulo.
rafcio007:
ja się po prostu przyzwyczaiłem do wstecznego biegu.... w ASO w Białej Podlaskiej jak i w Lublinie nie widza problemu....
kevin55:
Koledzy czy macie może wiedzę, czy skrzynia z i20 1,2 jest odpowiednikiem jakiejś innej skrzyni z innego samochodu?
Nawigacja
[#] Następna strona