Forum > i20

[i20 PB] Skrzynia biegów i20 - wasze opinie

<< < (3/6) > >>

robaszek127:
Skoro źle biegi wchodzą to wina będzie tego wybieraka gumowego. Jeśli jest tak jak w getzie to moze być pęknięta guma i źle wtedy biegi wchodzą. U mnie haczyła się trójka nieraz nawet mocno. Po sprawdzeniu faktycznie pęknięta jest ta tuleja gumowa. Wcisnąłem więc strzykawką w otwory w tej gumie sylikonu co daje sprężystą konsystencję po wyschnięciu. Teraz tylko nieraz gorzej wejdzie trójka. A wcześniej ciągle był problem. jak wcześniej pisałem ale teraz sprawdzone po jakiś 3tys km sie sprawdza ta naprawa.

rafcio007:
zgłosiłem bieg wsteczny do sprawdzenia w ASO, auto będzie odstawione na noc z środy na czwartek i zobaczymy co powiedzą.... Przy okazji czy w ASO uważają klientów za debili?? Bo w Białej Podlaskiej można odnieśc takie wrażenie, dopiero że tak powiem skakanie z mordą coś daje, jeśli się tego nie zrobi, to można usłyszeć teksty w stylu: Ja tym autem nie jeżdzę więc nie wiem co z tym wstecznym lub wrzucenie wstecznego zależy od ułożenia kół..... ręce opadają..... i gadki w stylu że to bieg niezsynchronizowany. Owszem doskonale to rozumiem, ale skoro jeździłem starszymi gorszymi autami i tam bieg wsteczny ładnie zaskakiwał, a w Hyundai musze się bawić 3,4 razy czasami lewarkiem i sprzęgłem zanim bieg wsteczny wpadnie to jest paranoja. Dodam, że nie tylko ja tak uważam, również kierowca z 20 letnim stażem też ma problemy z biegiem wstecznym...

de_assis:
Ten typ tak ma ... zazwyczaj tak mówią w ASO. Sęk w tym, że to prawda :) i Oni raczej nic nie zaradzą bo się na tym nie znają ...

rafcio007:
czyli ten typ ma gównianą skrzynię biegów, a w ASO pracownicy są niekompetentni, mimo wszystko i tak będę walczył, skrzynia biegów jest bardzo frustrująca.

de_assis:
Niestety, niekompetencja to podstawa u Polaków, w ASO to norma.
Trzymam za Ciebie kciuki, bo o ile coś wywalczysz to Cię to będzie kosztować bo paliwo trzeba lać jak sie jezdzi do ASO :/ Wspolczuje, no i czas i nerwy

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej