Autor Wątek: [ix35 EL] Nawigacja do IX35  (Przeczytany 75752 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

boberek

• Gość
Re: Navidirect
« Odpowiedź #45 dnia: 15 Luty 2014, 17:34:16 »
Cytat: "cruel"
Cytat: "krzpop"
Cytat: "boberek"
Witajcie,
Jeden z Wrocławskich ASO oferuje taką stację multimedialną: http://navidirect.pl/products-page/hyundai/hyundai-ix35-ver-i10/ Czy ktoś z Was miał z tym do czynienia? Nie ukrywam, że jeśli chodzi o wygląd to wali na łeb KENWOODA, pytanie co z jakością?? Kasa nie mała, więc dobrze by było, żeby później nie żałować decyzji.

http://allegro.pl/nawigacja-samochodowa-hyundai-ix35-promocja-i3972508285.html

Masz odpowiedź

Zastanawiam się nad czymś z Androidem

http://allegro.pl/hyundai-ix-35-tucson-09-11-android-4-0-z-tv-mpeg-4-i3932068279.html

"Urządzenia objęte jest gwarancją rozruchową trwającą 10 dni od otrzymania urządzenia."
To ja bym podziękował.

Te na allegro to jakieś używki. ASO we Wrocku daje to z normalną gwarancją. U mnie ponoć jest taki problem, że w mojej wersji Style po FL innym napięciem jest zasilana kamera (chyba 6V). I nie każde urządzenie można tak po prostu podłączyć.

Hellid

• Gość
[ix35 EL] Nawigacja do IX35
« Odpowiedź #46 dnia: 24 Luty 2014, 16:40:10 »
Panowie potrzebuję pomocy. W moim ix35 po włączeniu radia, na ekranie wyświetla się tylko logo hyundaia i nic więcej. Gra tylko jedna stacja radiowa. Przyciski nie reagują, po wrzuceniu wstecznego uruchamia się kamerka. To wszystko. Wiecie może jak to naprawić?

Mleko

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 24 Luty 2014, 17:22:19 »
Hmm a moze po prostu jedz do ASO?

Hellid

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: 24 Luty 2014, 20:53:49 »
byłem, gość tylko odpalił i na oko sprawdził. powiedział że wymiana na nową. koszt 6 tysięcy

cruel

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 24 Luty 2014, 21:37:50 »
A gwarancja? Już na stację minęła?
A takie sprawdzanie na oko to niech się podetrą. Jeśli to ASO to kierownik serwisu niech umówi Ci wizytę kiedy będzie eletryk na serwisie i niech on to ogarnia.

Jaco

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: 25 Luty 2014, 06:13:58 »
Dwa słowa o nawigacjach które użytkowałem w ix35
Pierwsza to Navidirect dedykowana do ix35 - dla mnie było ważne że obsługuje Automapę. Po wyjechaniu z salonu czar prysł: gubienie stacji radiowych (  wymiana na gwarancji płytki w stacji), ekran na którym coś widać tylko w nocy - w dzień szary i tyle, jakość dźwięku - safari w fiatach 125. Generalnie kicha - za wyjątkiem tego że pasuje stylistycznie do kokpitu. Po 6 m-cach wymieniłem na Clariona NX702E ( o czym pisałem wcześniej na forum). Jedyny minus Clariona ( nie wiem czy jest już to rozwiązane przez producenta stacji) że w ix35 nie działają przyciski przy kierownicy do obsługi telefonu. Natomiast obsługa tel przez radio bardzo przyjazna i poprawna. Jakość dźwięku bez porównania , widoczność wyświetlacza bez zarzutu nawet w słoneczne dni przy szklanym dachu, telewizja i co najważniejsze od paru miesięcy dostępna Automapa dla Clariona. Polecam też model tańszy z serii 502 albo coś innego producenta (Alpine, Pioneer) ale na pewno nie te tandetne stacje dedykowane - ateż wcale nie kosztują mało.

szrumps

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: 15 Kwiecień 2014, 09:10:12 »
Cytat: Hellid
Panowie potrzebuję pomocy. W moim ix35 po włączeniu radia, na ekranie wyświetla się tylko logo hyundaia i nic więcej. Gra tylko jedna stacja radiowa. Przyciski nie reagują, po wrzuceniu wstecznego uruchamia się kamerka. To wszystko. Wiecie może jak to naprawić?[/quote

u mnie wystapiła jakiś czas temu dokładnie taka sama usterka - czy może wiadomo już coś więcej ja ten temat ?  udało się komuś  naprawić tę usterkę ?

grzesiek0840

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: 31 Październik 2014, 18:56:35 »
Witam , nie chcąc zakładać nowego tematu postanowiłem odgrzać już istniejący. Szukam nawigacji do mojego ix-a i tak czytam te opinie o nawigacjach  z których nic nie wynika, a może tylko to,  że albo trzeba kupować:  Clariona , kenwooda lub Blaupunkta ( kosztują sporo ale wyglądają jak wyglądają) bo reszta ( dedykowana ) to chłam nic nie warty ??

Może wypowiedzą się użytkownicy tak jak kolega Jaco, może ktoś ma coś dedykowanego i jest z tego zadowolony lub nie ???

Przyznam się że ja mam mętlik w głowie i nie wiem co kupić. Dzięki za wiadomości.

Offline AndrzejO

• Giełda
« Odpowiedź #53 dnia: 26 Maj 2016, 21:41:33 »
Witam
Nie chcialem zakladac nowego watku wiec podepne sie tutaj:) Panowie jak sobie radzicie z fabryczna navi w takie sloneczne dni jak ostatnio? U mnie podswietlenie wlaczone na maxa szklany dach zasuniety a i tak nic nie widac na ekranie. Widze ze w nowym Tucsonie czu Kii ekrany sa juz ustawione pionowo i takie zjawisko nie wystepuje jak u nas gdzie ekrany sa bardzo pochylone i odbija sie swiatlo z przedniej szyby...
Bo se daszek z tektury chyba przykleje......:)

Offline malarz

• Giełda
« Odpowiedź #54 dnia: 27 Maj 2016, 10:46:12 »
Cytat: "AndrzejO"
...Bo se daszek z tektury chyba przykleje......:)

Są dedykowane ale nie wiem czy spełniaja pokładane w nich nadzieje  :mrgreen:

Offline AndrzejO

• Giełda
« Odpowiedź #55 dnia: 27 Maj 2016, 16:40:20 »
Widziałes cos takiego? podeslij linka:)

grzesiek0840

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: 01 Czerwiec 2016, 09:22:37 »
To prawda z tymi nawigacjami to temat rzeka. Mamy do wyboru sprzęt dedykowany ładnie wyglądający -ale nie koniecznie praktyczny . Lub sprzęt adaptacyjny typu  np. Blaupunkt New York 800 . który wygląda jak wygląda.
Ja mam u siebie nawigację z androidem dokładnie tą : http://www.kaigele.com/enus/detail_465_659.html

Czy mogę polecić ? he dobre pytanie, do nawigacji jest to dobry sprzęt ja osobiście podczas wyjazdów robie sobie z telefonu router i mam nawigacje z map google - naprawde dobra sprawa. Poza tym jest masa programów jak to na androida. Przyciski w kierownicy  działają bez problemu, poza tym można je sobie zaprogramować jak się chce. Ale są też minusy : czyli wyżej opisywany problem w słoneczne dni z widocznosćią - przy nawigacji google map  nie ma problemu bo tło jest praktycznie białe , ale przy reszcie  :-/  .
Ja kupiłem stacje używaną w dobrej cenie to nie żałuje, ale jakbym miał wydać na nią tyle ile kosztuje nowa - to bym nie kupił.

Offline sztil4

• Giełda
« Odpowiedź #58 dnia: 02 Czerwiec 2016, 22:12:35 »
Tak szczerze, nawigacja dedykowana jest dla tak zwanego LANSU :-D  myśląc przyszłościowo lepiej kupić nawi na 2din sprzedają auto montuje się fabryczne radio a swoje zabiera i montuje w nowym aucie, przecież to i tak nie podniesie na wartości auta bo co taki cllasic sprzedamy później jak premium??? nie własnie ze nie. Ale ja tak jak wy chce mieć dedykowane chociaż do końca nie wiem czemu  :shock:

Offline nomi9

• Giełda
« Odpowiedź #59 dnia: 03 Czerwiec 2016, 20:56:01 »
Czy New York 830 da się jakoś skonfigurować ze sterowaniem w kierownicy chodzi konkretnie o wybieranie (połączenia telefoniczne) ?